Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Avalex

Zaterdag 23 maart Landelijke Compostdag: komt u ook compost scheppen?

16 maart 20242 minute read

Op zaterdag 23 maart 2024 is het Landelijke Compostdag en ook Wassenaar doet dit jaar weer mee. Veel inwoners van Wassenaar scheiden hun groente-, fruit- en tuinafval en etensresten goed, waardoor er compost van gemaakt kan worden. Gemeente Wassenaar en Avalex willen u daarvoor bedanken. U krijgt daarom uw ingezamelde grondstoffen terug in de vorm van gratis compost waarmee u de bodem van bijvoorbeeld uw (volks)tuin kunt verbeteren. Ideaal met de lente voor de deur!

Gratis compost scheppen

Inwoners van de Avalex-gemeenten kunnen op zaterdag 23 maart op vijf locaties gratis compost scheppen. In Wassenaar kan dit bij:

Milieustraat Wassenaar – Hogeboomseweg 6

Van 08:00 uur tot en met op=op met uiterlijke sluitingstijd 16:00 uur

Let op: Dit kan alleen op vertoon van uw (digitale) Avalexpas. Vergeet deze daarom niet mee te nemen.

Wat moet u verder meenemen?

Avalex staat op alle locaties met scheppen klaar. Neem zelf een stevige zak of een afgesloten emmer mee om de compost in te scheppen en te vervoeren. En wees er op tijd bij, want op=op.  

Woont u in een wijk, straat of flat waar GFT en etensresten niet gescheiden wordt ingezameld? Dit is geen probleem, u kunt gewoon gratis compost komen scheppen op een van de vijf locaties. Meer informatie en locaties vindt u op de website van Avalex(externe link).

Informatie over afvalscheiding

Twijfels over wat er in de container voor GFT en etensresten mag? Kijk op avalex.nl/gft(externe link) of kom op de locaties in Delft en Rijswijk bij onze informatiekraam langs. Wij vertellen u alles over afvalinzameling, afvalscheiding en duurzaam grondstoffenbeheer. Niet voor niets is ons motto: Samen winnen we alle grondstoffen terug.

GFT scheiden goed voor milieu

Iedere volle gft-bak van 140 liter staat gelijk aan zo’n 15 tot 20 kilo compost. Door GFT en etensresten gescheiden in te zamelen en niet bij het restafval te doen, hoeft het niet verbrand te worden. Het verbranden van afval is slecht voor het milieu en duurder dan composteren. Het hergebruik van organisch afval heeft een positief effect op het milieu. Zo houdt compost CO2 vast in de bodem, waardoor het niet vrijkomt in de lucht. Compost helpt dus in de strijd tegen de opwarming van de aarde. 

Tags

AvalexGemeenteGratis compost scheppenLandelijke CompostdagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top