Skip to content
Van links naar rechts: wethouder Ritske Bloemendaal, Ewoud van Laar PR/communicatie bestuur van de Van Woesikgroep, wethouder Wim Koetsier en wethouder Laurens van Doeveren. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Burgemeester en wethouders helpen mee tijdens NLdoet

18 maart 20242 minute read

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 maart hielpen burgemeester en wethouders mee aan verschillende NLdoet-activiteiten. Op vrijdag stond er een NLdoet-actie bij de Vrijwilligerscentrale Wassenaar op de agenda voor burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ronald Zoutendijk. En op zaterdag gingen de andere wethouders naar Scouting van Woesik.

Elk jaar in maart organiseert het Oranje Fonds de grote vrijwilligersactie: NLdoet. Dit initiatief zet vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert met deze publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag vrijwilligerswerk te doen en te ervaren.

Vrijdag: de Vrijwilligerscentrale Wassenaar

Wethouder Ronald Zoutendijk en burgemeester Leendert de Lange bij de Vrijwilligerscentrale. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Een paar keer per jaar organiseert de Vrijwilligerscentrale Wassenaar een kledingmarkt voor mensen met een klein inkomen. Inwoners van Wassenaar uit de doelgroep kunnen tegen een kleine vergoeding van € 2,00 een winkelmandje of shopper vullen met kleding. Op vrijdag 15 maart hebben burgemeester Leendert de Lange en wethouder Ronald Zoutendijk geholpen met het uitzoeken van de gedoneerde kleding. De ochtend startte met een kop koffie/thee met gebak. Daarna gingen alle vrijwilligers in verschillende groepen aan de slag. De Vrijwilligerscentrale was erg blij met het grote aantal vrijwilligers dat kwam meehelpen.

“Vrijwilligerswerk is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving”, aldus wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk. “NLdoet is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de diversiteit van vrijwilligerswerk. Er zijn zoveel mooie initiatieven in Wassenaar op dit gebied, dat er altijd wel een organisatie is die bij je past. Belangeloos iets betekenen voor een ander geeft daarnaast geweldig veel voldoening.”

Zaterdag: Scouting van Woesik

Op zaterdag 16 maart waren wethouders Ritske Bloemendaal, Laurens van Doeveren en Wim Koetsier aanwezig bij de NLdoet-actie van Scouting van Woesik. Scouting van Woesik heeft scouts in de leeftijd van 5 tot 18 jaar en wordt begeleid door een enthousiaste groep vrijwilligers die iedere week met heel veel energie en creativiteit aan de slag gaan met deze kinderen en jongeren. Samen met veel andere vrijwilligers hielpen de wethouders met onderhoud aan het scoutingterrein. Er zijn boten geschuurd, hekken verstevigd, bomen gesnoeid, muren geschilderd en nog veel meer.

Tags

CollegeGemeenteNLdoetVrijwilligerswerkVrijwilligerswerk in WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top