Skip to content
Fotocredit: PR

Sopranen zingen in de Dorpskerk

Protestantse Gemeente Wassenaar
18 maart 20242 minute read

Op zondag 24 maart om 10:00 worden in de Dorpskerk van Wassenaar tijdens de ochtenddienst delen uit het Stabat Mater van Giovanni Battista Pergolesi uitgevoerd. De uitvoerenden tijdens deze cantatedienst zijn: Rijk Jansen op het orgel en de sopraan Merel van Geest en de alt-mezzosopraan Emilie Wijers. Gerlof Bosma is de liturg. Stabat Mater zijn de eerste woorden van een Latijns gedicht, vermoedelijk van de Franciscaan Jacopone da Todi (1240-1306), de vertaling luidt: “daar stond de moeder schreiend om haar zoon die daar hangt” en pas  in de 8de eeuw is dit  gedicht als sequentie op het feest van de Moeder van de Smarten in de Roomse liturgie opgenomen. Waarschijnlijk was dit Stabat Mater Pergolesi’s laatste compositie: expressief en met veel versieringen. Niet voor niets zijn delen van dit Stabat Mater gebruikt als achtergrondmuziek in diverse films, waaronder “Amadeus”.  

Merel van Geest. Fotocredit: PR

Sopraan Merel van Geest is an all- around vocaliste met een grote voorliefde voor het barok- en moderne repertoire. Na haar opleiding in klassiek zang aan het Koninklijk Conservatorium, The Royal College of Music en Guildhall School of Music  in Londen behaalde zij haar tweede master in New Audience and Innovative Practice.

Emilie Weijers. Fotocredit: PR

Alt-mezzo Emilie Wijers studeerde aan het Fontys conservatorium bij Harry Ruijl. Ze heeft met een solovoorstelling over Aletta Jacobs haar bachelor Klassiek Muziektheater afgerond, een zangopleiding die zich met name richt op het operavak. Ze was dan ook te zien als soliste in het Opera Forward Festival van de Nationale Opera in Amsterdam, bij Holland Opera (Divorce of Figaro) en in de barokopera Dido en Aeneas (Purcell).

Tags

CantatedienstDorpeskerkEmilie WeijersMerel van GeestProtestantse Gemeente WassenaarSopranenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top