Skip to content
Fotocredit: PR

Eerste fietsvakantieavond, een succes!

Fietsersbond Wassenaar
21 maart 20242 minute read

Donderdag 14 maart jl. werd de, door de Fietsersbond Wassenaar georganiseerde informatieavond over fietsvakanties gehouden. In het Deylerhuis hadden zich ca. 40 mensen zich verzameld die van alles wilden weten over een vakantie op de fiets. Hoe pak je nu zoiets aan, waar moet je op letten en wat zijn de belangrijkste tips? De fietsersbond had een drietal inspirerende sprekers die avond.

Arno Odijk sprak als eerste over welke voorbereidingen hij neemt voordat hij vertrekt. Hij gaf allerhande tips om te kunnen genieten van de fietsvakantie. Ook had hij zijn fiets meegenomen, bepakt met tassen, slaapzak en tent om te laten zien wat er allemaal mee gaat op zijn reis. Zijn eerste belangrijke tip was: DOEN! niet twijfelen, gewoon doen. En zijn tweede belangrijke tip was om ‘THUIS TE LATEN’. Niet die gezellige reisgenoot en/of partner, maar vooral spullen. Je neemt snel veel te veel spullen mee. Weeg de fietstassen voor vertrek, ook handig om het gewicht goed te kunnen verdelen.

De tweede spreker was Alexander Heydendael. Hij sprak bevlogen over zijn reizen naar Santiago de Compostella. Bij binnenkomst konden we het meteen zien, een grote Jacobsschelp hing aan zijn tas ter herkenning dat hij een Camino reiziger was. Een Camino is een pelgrimstocht, in dit geval het Sint Jacobspad naar Santiago de Compostella. Zijn presentatie zat vol met redenen om de Camino te gaan volgen. Religie, zingeving en cultuur waren zijn steekwoorden voor de reizen die hij heeft ondernomen. Hij sprak met gevoel voor historie en cultuur bij de foto’s van kastelen en kloosters die hij tijdens zijn presentatie toonde. Ook Alexander gaf tips voor een reis als Camino zoals het bezoeken van de VVV in die plaatsen waar hij wilde overnachten en over de ‘hygiëne’ op de slaapzalen waar hij terecht kwam.

De avond werd afgesloten met een boeiend verhaal over een fietstocht naar en door Schotland. Kees Lucassen vertelde over de North Coast 500. Een tocht van 500 mijl die loopt langs het Noordelijkste puntje van het vasteland van Schotland. Hij had bij iedere foto een prachtig verhaal. Foto’s van spectaculaire bergen, witte stranden, denderende watervallen, kraakheldere lochs en wilde dieren.

Het toegestroomde publiek stelde allerlei, veelal praktische vragen over een fietsvakantie. Ik denk dat iedereen voldoende inspiratie heeft opgedaan om inderdaad de daad bij het woord te voegen en gewoon op pad te gaan! Volgend jaar weer?

Fietsersbond Wassenaar

Tags

DeijlerhuisFietsersbond WassenaarFietsvakantieInformatieavondWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top