Skip to content
Fotocredit: Rijnlands Lyceum Wassenaar

Leerling Rijnlands Lyceum dringt door tot 2e ronde Biologie Olympiade

Rijnlands Lyceum Wassenaar
21 maart 202450 second read

Eind januari deden zestien leerlingen van de derde klas van het RLW mee aan de voorronde van de biologie olympiade Junior. Onder het genot van een hapje en een drankje hebben onze leerlingen interessante vraagstukken beantwoord over verschillende onderwerpen binnen de biologie

Shankar Sweys met zijn oorkonde. Fotocredit: PR

Landelijk deden hier bijna 6.800 leerlingen aan mee.  Shankar Sweys uit G3A (zie onderstaande foto) is uiteindelijk met een score van 9.7 doorgedrongen tot de tweede ronde van de Biologie Olympiade Junior! 

Samen met de andere 99 beste leerlingen van Nederland doet hij op 19 april mee aan de tweederondedag georganiseerd door de laboratoriumopleidingen van Hogeschool Inholland in Amsterdam. Wij wensen hem veel plezier en succes. Op naar de finale! 

Eerder dit schooljaar was er de gelegenheid mee te doen aan de voorronde bovenbouw biologie Olympiade. Lizzy de Klein (4V) en Armaan Monnink (5V) hebben met een mooie score het tot de top van Nederland weten te halen. Helaas was het net niet voldoende voor de tweede ronde. Wie weet volgend jaar! 

Tags

Biologie Olympiade JuniorRijnlands LyceumShankar SweysWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top