Skip to content
Fotocredit: De Groene Meent

Nationale zaaidag – voedselbanken gezocht

De Groene Meent
21 maart 20242 minute read

Elk jaar op 22 april voeren we de bij bij en vragen we extra aandacht voor bestuivende insecten. We helpen insecten door duizenden particuliere Voedselbanken voor Bijen te openen door heel Nederland (en België). Hier kun je gratis inheems, gifvrij bloemzaad ophalen en samen met honderdduizenden huishoudens op 22 april zaaien. In je tuin, in boomspiegels in de straat, of op je balkon. En dan… groeien, bloeien en genieten. Samen maken we een gigafeestmaal voor bestuivers!

Je kunt je vanaf NU aanmelden om een Voedselbank voor Bijen te worden. Dit voorjaar gaan The Pollinators voor nóg meer verspreiding en is er plaats voor maximaal 6.000 Voedselbanken voor Bijen die inheems bloemzaad willen uitdelen aan buurtgenoten.

Met als gevolg dat op 22 april – Nationale Zaaidag – heel Nederland en Vlaanderen kunnen zaaien voor onze bestuivende vrienden! Als trotse Voedselbank voor Bijen deel je inheems, gifvrij bloemzaad uit aan buurtgenoten en ben je een ambassadeur voor bloemen en bestuivers. De pakketten, met daarin 20 zakjes gifvrij bloemzaad, kunnen wij gratis verspreiden met behulp van onze partners van de Nationale Zaaicoalitie. Wil jij ook een Voedselbank voor Bijen worden? Meld je dan direct aan via www.thepollinators.org/voer-de-bij-bij. Aanmelden kan tot 27 maart.

Doe je mee?

De Groene Meent

Tags

Groene MeentNationale zaaidagVoer de bij bijWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top