Skip to content
Van links naar rechts: wethouder Financiën gemeente Lansingerland Simon Fortuyn, wethouder Financiën gemeente Wassenaar Laurens van Doeveren en Staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingen Marnix van Rij. Fotocredit: Patrick Kop

Staatssecretaris Van Rij en wethouders Haaglanden op bezoek bij Raadhuis De Paauw

22 maart 20243 minute read

Wethouder Financiën, Economie en Sport, Laurens van Doeveren, heeft namens de gemeente Wassenaar staatssecretaris Van Rij en wethouders Financiën uit de omgeving Haaglanden op dinsdag 19 maart welkom geheten bij Raadhuis De Paauw. In het programma is het reguliere wethoudersoverleg opgenomen met aansluitend een brainstorm over gemeentefinanciën en gemeentelijk belastinggebied met staatssecretaris Van Rij. Ook is er een rondleiding gegeven door Raadhuis De Paauw. De dag werd afgesloten met een groepsfoto. 

Elke drie weken komen wethouders Financiën uit de omgeving Haaglanden digitaal bij elkaar voor een regulier overleg. Toch was er de behoefte om elkaar weer eens fysiek te treffen. Wethouder Financiën van de gemeente Wassenaar, Laurens van Doeveren, heeft aangeboden om dit overleg op het mooie Raadhuis De Paauw in Wassenaar te organiseren. “We willen als gemeente Wassenaar een constructieve partner in de regio zijn.

Ik vind het belangrijk om met elkaar te praten over het sluitend krijgen van de meerjarenbegroting en om onze zorgen te uiten over de aankomende kadernota. Alle wethouders Financiën uit de omgeving Haaglanden waren bij De Paauw aanwezig. Dat Marnix van Rij hiervandaan komt, is een mooie aanleiding om met hem te brainstormen. Daarbij kunnen we kijken welke oplossingen er zijn voor ons gezamenlijke financiële tekort en wat de laatste stand van zaken is bij het Rijk. Ik sta voor een financieel huishoudboekje dat op orde blijft en rechtsom of linksom is actie nodig. Dit overleg is daarom hard nodig voor Wassenaar en de hele Haagse regio, net als bij alle gemeenten.” 

Samenwerking wethouders Haaglanden

Het wethoudersoverleg was dit keer niet alleen fysiek, maar ook uitgebreider. De staatssecretaris van Financiën – Fiscaliteit en Belastingen, Marnix van Rij, was ook aanwezig. Door de binding met de gemeente Wassenaar heeft de staatssecretaris deze uitnodiging geaccepteerd. Hij startte namelijk zijn politieke loopbaan in de Wassenaarse gemeentepolitiek als wethouder en raadslid. De staatssecretaris en wethouders Financiën kwamen bij elkaar in de Tuinzaal om de middag te starten. Daarna werd er een rondleiding gegeven door het achttiende-eeuwse Raadhuis De Paauw, dat vroeger het buitenhuis was van Prins Frederik der Nederlanden.

Na de rondleiding stond het regulier wethoudersoverleg op het programma, waarna er een brainstormsessie over gemeentefinanciën en gemeentelijk belastinggebied was waar de staatssecretaris bij aansloot. De middag werd afgesloten met een groepsfoto en een gezellig moment om na te praten. “Ik ben ervan overtuigd dat het Rijk de andere overheden hard nodig heeft bij de aanpak van grote maatschappelijke problemen, zoals volkshuisvesting en de jeugd- en ouderenzorg. Als oud-wethouder van Wassenaar, wat inmiddels alweer meer dan 30 jaar geleden is, voelde ik mij als een vis in het water”, aldus de staatssecretaris.

Tags

GemeenteSamenwerkingWassenaarWethouders Financien
Gerelateerde artikelen
Back To Top