Skip to content
Fotocredit: Ollie van Deursen

Talentvolle Blauw-Zwart JO18-1 stevig aan kop in de Hoofdklasse

Rksv Blauw Zwart
24 maart 20243 minute read

Een team ontstaat niet door de beste individuen, maar wel door individuen die met elkaar en voor elkaar door het vuur willen gaan om iets bijzonder te realiseren. Kampioen in de eerste klasse en daarmee promotie naar de Hoofdklasse was een mooie stap, maar dat het team bijna halverwege de competitie nog de ongeslagen status heeft is bijna niet te geloven. En toch, als je deze groep kent dan weet je dat het geloof, veerkracht, plezier en de conditie vaak de doorslag geeft voor veel overwinningen.

Dit weekend stond de zware wedstrijd tegen de buren Valken ’68 op het programma. Met invaller Quinten de Haas (18-2) en Thomas (17-1) moest o.a. de geblesseerde aanvoerder Gyan van der Woude opgevangen worden. De factoren voor een heerlijke voetbalmiddag waren aanwezig, een goed hoofdveld, mooi weer, de directies van de sponsoren i4Housing, Bos tuingereedschappen en Lagerberg Verhuisgroep aanwezig en onze eigen voorzitter André van Herk die scoutingswerk kwam verrichten voor ons hoofdmacht. De Blauwen hadden een duidelijk strategische opdracht en in de eerste helft werd er bij tijd en wijle goed spel geleverd, waardoor met goed doorlopen van onze eigen dribbelaar Abdelhakim een verdienstelijke 0-1 op het scorebord werd gezet.

Onze spitsen kwamen niet helemaal tot hun recht en door een kleine omzetting kwam door goed afleidingswerk van Phillip ‘der Bomber’ en ‘Hercules’ Naut(je) de verdediging van Valken ’68 steeds meer onder druk. De linkerverdediger wist zich geen raad met Naut en door stevig zijn lichaam te gebruiken en door zijn snelheid wist Naut een fijne 0-2 te scoren.
Blauw-Zwart was heer en meester, maar daar waar de ontwikkeling zit is de scherpte vasthouden, daar ging het ook fout. Zo wist vlak voor de rust door onoplettendheid Valken ’68 de aansluitingstreffer te scoren.

Zowel Lars als Gijs hadden in de eerste helft alles gegeven voor het team en hier werden verse krachten voor ingebracht. Normaliter verwacht je dan dat dit talentvolle team meer druk op de tegenstander kon geven, echter Valken wist goed om te gaan met de wijze waarop de Blauwen uit de kleedkamer kwamen en zo uit het niets wisten de buren te scoren en was de comfortabele 0-2 weg en konden de boys van trainers Grootveld en Van der Woude opnieuw beginnen.

Maar zoals al gezegd, dit team staat bekend als conditioneel sterk en een enorme veerkracht,. Met een moe gestreden Bohdi (beest) werden Wesley en Sebas ingebracht, twee enorme snelle vleugelspelers die extra gevaar zouden kunnen brengen en zo duurde het ook niet lang voordat via een prachtige aanval onze eigen Can, die een zeer goede wedstrijd speelde, de 2-3 in wist in te schieten. Het resultaat was een explosie aan vreugde, die overtroffen werd door de 2-4 van Wesley met een briljant ingeschoten voorzet. Valken was gebroken en ook hier liet dit topteam zien dat het heel lastig is om Blauw-Zwart JO18-1 te verslaan.

Komende zaterdag spelen de Blauwen uit om 14.30 uur bij Ter Leede, bent u erbij? Niet onbeschreven mag blijven dat huisfotograaf Ollie van Deursen de prachtplaat heeft gemaakt na de wedstrijd, waar wij hem heel dankbaar voor zijn.

Tags

JO18-1RKSV Blauw ZwartVoetbalwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top