Skip to content
Op de foto het Bobby Fischer team in actie, v.l.n.r. Adam Hany, Ethan Kwan, Stefan van der Kuip en eerstebordspeler Harun Hany. Fotocredit: Hany Hassan

Bobby Fischer HSB-kampioen

Eric van der Marel
25 maart 20242 minute read

Het jeugdige Bobby Fischerteam t/m 10 jaar wist na een spannende strijd het kampioenschap van de Haagse Schaakbond te bemachtigen.

De Haagse en Rotterdamse bonden hielden een gecombineerd toernooi in Spijkenisse, waaraan 14 teams meededen, van beide bonden 7. Er moesten negen ronden volgens het Zwitserse systeem gespeeld worden. Bobby Fischer begon sterk met twee overwinningen en een 2 – 2 gelijkspel tegen DD uit Den Haag, maar moest in de Rotterdamse teams Klim Op uit Capelle aan de IJssel en Pionnetjes uit Schiedam de meerdere erkennen. Door vier ruime overwinningen, onder andere tegen SHTV uit Den Haag, kwam Bobby Fischer op 13 matchpunten. DD finishte op matchpunten gelijk, maar had een half bordpuntje minder: 23 om 22,5, terwijl DSC Delft niet verder kwam dan 12 matchpunten.

Topscorer van het team was Adam Hany met 8 punten uit 9, hij won ook als enige tegen de Klim Op. Alle overige spelers boekten met 5 uit 9 een fraaie plusscore: Harun Hany, Stefan van der Kuip en Ethan Kwan. In het tweede Bobby Fischerteam, dat door ziekte helaas incompleet was, waren Lucas Xu en Felix Mathéron de puntenmakers.

Met de eerste plaats van de HSB heeft Bobby Fischer E1 zich geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap, dat pas na de zomervakantie zal plaats vinden. Een ouder Bobby Fischerteam speelde in de tegelijkertijd gehouden C-categorie t/m 14 jaar. Twee spelers scoorden boven de 50%, namelijk Vincent Xu met 4,5 uit 7 en Atharv Rajput met 4 uit 7.

De jeugdschaakclub Bobby Fischer is dit jaar een nieuwe groep tot 10 jaar begonnen, elke vrijdag (behalve goede vrijdag) van vijf tot zes uur in het Deijlerhuis. Het eerste succes is dus al snel zichtbaar, nieuwe leden zijn altijd welkom.       

Tags

Haagse SchaakbondHSB competitieJeugdschaakvereniging Bobby FischerKampioenschapSchakenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top