Skip to content
Fotocredit: PR

Sonny Boy vertelt zijn verhaal in het Theater

Theater Warenar
27 maart 20242 minute read

Twintig jaar geleden verscheen het boek van Annejet van der Zijl over dit waargebeurde verhaal. Het werd een bestseller en in meerder talen verschenen. In 2011 verscheen de verfilming door Maria Peters. En Sonny Boy is momenteel ook de titel van de campagne “Nederland leest”, en staat nog altijd op de leeslijst voor jongeren vanaf 15 jaar.

Fotocredit: PR

En deze theatervertelling kijkt net weer even verder, waardoor het verhaal ineens weer heel dichtbij komt. Als kijker ervaar je door deze vertelling beter wat iemand met ouders van verschillende nationaliteiten tegenkomt.

De monoloog laat het bekende, waargebeurde verhaal beleven vanuit Sonny Boy zelf, Waldy, zoon van een Nederlandse vrouw Rika en Surinaamse man Waldemar. Een soort vervolg op het boek dus. En Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge) speelt Waldy Nods, oftewel Sonny Boy, met nog eens zijn eigen extra laag, wat het verhaal nog dichterbij brengt.

Hoe is het Waldy vergaan nadat hij op 14 jarige leeftijd bij zijn ouders werd weggerukt tijdens WO II? Als jongen werd hij heen en weer geslingerd tussen zijn Hollandse familieleden, waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun sonny boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt? Het verhaal gaat door…

De makers, SoloStories, maakten o.a. eerder ook de monologen “Ma”, “Paaz”, “In het licht” en “Nu ik je zie”.  Altijd indrukwekkend theater met een boodschap die soms lastig te vertellen is, maar het op deze manier bespreekbaarder maakt.

Zondag 7 april 2024

Aanvang 15.00 u

Kaarten € 23,- (incl. 1 drankje)

Theater Warenar Wassenaar – www.warenar.nl/programma

Bel 070 511 8382 | (Mon & Wed)  10.00 – 14.00 uur

Tags

Sonny BoyTheater in eigen dorpTheater WarenarvoorstellingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top