Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart laat op de valreep dure punten liggen tegen Concordia

Henk Goulooze
29 maart 20242 minute read

Blauw-Zwart heeft afgelopen zaterdag twee dure wedstrijdpunten laten liggen in de weg omhoog in de derde klasse die was ingeslagen om degradatie te voorkomen. Het werd op De Schulpwei tegen het bezoekende Concordia een miraculeus 2-2 gelijkspel, waar beide ploegen  eigenlijk weinig aan hadden.

Verrassend was de pot voetbal vooral doordat er voetbaltechnisch nogal wat mis ging en veel doelkansen werden gemist. De mannen van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep bleken na de aftrap nauwelijks wakker. Ze lieten zich kinderlijk eenvoudig overrompelen door het enthousiasme van Concordia. Nog voordat iedereen goed en wel zat lag de 0-1 van de bezoekende ploeg al in de Wassenaarse goal. Dit bleek de voorbode te zijn van een wedstrijd van rennen en vliegen en onrust  in de balbehandeling door beide ploegen.

De nog steeds door blessures gehandicapte ploeg van trainer Alan Campfens bracht in de 14e minuut na een attent door  Ryan van Lochem opgepikte afvallende bal de stand al redelijk snel op 1-1. Het bleef een open duel waarin van alles kon gebeuren. Na de rust hielden de Wassenaarse supporters de adem in toen de weer alom aanwezige Raymond Vosse van dichtbij een keihard geschoten bal midden in het gezicht kreeg. Gelukkig viel de schade mee en kon Raymond zijn befaamde rushes voortzetten.

De supporters van de Lagerberg Verhuisgroep boys konden in de 53e minuut opgelucht adem halen toen een flitsende Blauw-Zwartaanval door Bram Smit fraai werd afgerond (2-1). Nadat de thuisploeg enige keren door het oog van de naald was gekropen en de betrouwbare keeper Kas Vaneman bekwaam moest ingrijpen, regende het kansen voor de Schulpweibewoners en stonden paal en lat uitbouw van de voorsprong in de weg.

En dat kwam de Blauwen duur te staan. Want Concordia bleef geloven in een goal en zette de thuisploeg volledig klem. De zenuwen gierden door de Blauw-Zwarte kelen en heel veel ballen werden ingeleverd. De gelijkmaker hing in de lucht en viel in maar liefst de negende extra speelminuut die de overigens goed leidende scheidsrechter op zijn horloge zag. Een forse tegenslag dus voor Blauw-Zwart dat de drie punten van een overwinning zo goed had kunnen gebruiken. Op 6 april (na de Pasen) moeten die punten op De Schulpwei dan maar geoogst worden tegen het laag geplaatste Full Speed.