Skip to content
Fotocredit: PR

Muziekvereniging Excelsior brengt Ramses Shaffy terug naar Wassenaar. Wat was zijn connectie met Wassenaar?

Muziekvereniging Excelsior
31 maart 20242 minute read

In de opbouw naar het langverwachte concert van Muziekvereniging Excelsior op zaterdag 20 april, ter ere van de levenslustige Ramses Shaffy, blijkt de connectie van hem met Wassenaar niet bij iedereen bekend. Vijftien jaar na het overlijden van de geliefde muzikant, brengt het orkest de zanger terug naar Wassenaar, waar hij een periode doorbracht op het Rijnlands Lyceum tijdens zijn roerige jeugdjaren. Hoewel zijn schooltijd geen succes was – de in Leiden woonachtige Shaffy vond vrijwel alles interessanter dan zijn huiswerk en werd van school gestuurd – zou hij later met zijn talenten voor theater en muziek een onuitwisbare indruk achterlaten in de Nederlandse muziekgeschiedenis.

Met zijn spraakmakende liedjes en rake teksten wist hij menig hart te veroveren. Shaffy keert niet alleen symbolisch terug naar Wassenaar in de vorm van een orkest, maar ook in de stem van Micheline Van Hautem en trombonespel van Jos Jansen.

Micheline en Jos zijn geen onbekenden in de blaasmuziekwereld. Samen vertolkten ze eerder al succesvol het werk van Jacques Brel met verschillende orkesten. Chansons zoals die van Brel en Shaffy liggen Micheline na het hart, maar ook blinkt ze uit in stijlen zoals soul en crooner, terwijl Jos met zijn bastrombone moeiteloos navigeert tussen genres als klassiek en jazz.

In lijn met het Shaffy-thema zal Excelsior ook een symfonisch werk over Don Quichote ten gehore brengen, gebaseerd op het gelijknamige boek. De evenzo wispelturige Ramses Shaffy vertolkte de hoofdrol in de toneeladaptie van 1993.

Mis deze kans niet en ervaar dit nostalgische concert, tot leven gebracht door Muziekvereniging Excelsior onder leiding van Geert Schrijvers, met Micheline Van Hautem en Jos Jansen op zaterdagavond 20 april vanaf 20:00 in het theater van the

American School of the Hague (ASH), Rijksstraatweg 200, Wassenaar. Kaarten zijn verkrijgbaar via Eventbrite.nl of bij Boekhandel De Kler in Wassenaar voor €17,50 per stuk.

Tags

American School of The HagueHet mooiste van Ramses ShaffyJos JansenMicheline van Hautummuziekvereniging ExcelsiorShaffy & BrassWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top