Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Vijf nieuwe intelligente verkeerslichten geplaatst in Wassenaar

2 april 202451 second read

In Wassenaar zijn vijf nieuwe intelligente verkeerslichten (iVRI) geplaatst. Via uw navigatiesysteem of een verkeersapp op uw smartphone (zoals Flitsmeister) kunt u zien hoe lang deze verkeerslichten nog op rood of groen staan. De intelligente verkeerslichten staan op de Van Zuylen van Neijeveltstraat, de Backershagenlaan en de Stoeplaan.

Inspelen op verkeerssituaties

Het verkeer wordt gedetecteerd met detectielussen in het asfalt. Door uw navigatiesysteem of een verkeersapp te gebruiken, detecteert het verkeerslicht ook aankomend verkeer. Met deze extra informatie kunnen de verkeerslichten beter inspelen op de actuele verkeerssituatie, zoals op drukke stranddagen. Bijvoorbeeld door langer op groen te blijven staan. 

Voetgangers en fietsers hebben prioriteit

Met de nieuwe verkeerslichten willen we meer prioriteit geven aan de voetgangers en de fietsers. Voetgangers en fietsers krijgen daarom voortaan eerder groen licht. Voor de fietsers wordt in regioverband nog een app ontwikkeld zodat zij ook in het verkeer gedetecteerd worden door de verkeerslichten. 

De komende weken regelen we de verkeerslichten verder in. Binnenkort zullen ook de vier verkeerslichten op de N44 als intelligent verkeerslicht werken.

Tags

GemeenteIntelligente verkeerslichtenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top