Skip to content
Rien Meijerink. Fotocredit: PR

Fleurige expositie van Rien Meijerink bij de Wassenaarse Kunstkring

Tom Rietveld
4 april 20243 minute read

Er is heel veel nieuw werk te zien van Rien Meijerink in de Molen.

Rien: “80% nieuw werk, dat ik het afgelopen jaar heb gemaakt. Ik schilder nu weer een jaar heel intensief. De werken zijn nu nog kleurrijker. Ik heb heel wat meegemaakt in de jaren hiervoor. Mijn leven hing aan een zijden draad. Kantje boord. Een jaartje onder de pannen geweest. Drie maanden opname en daarna toch een half jaartje bijkomen voor ik weer wat kon.

Ik voel me nu weer een stuk beter en kan nu weer als vanouds meer energie in mijn kunstwerken stoppen. Die opluchting komt wel weer tot uitdrukking in mijn werk.

De combinatie expositie met Mariska Toetenel komt mooi tot zijn recht door mijn kleurgebruik met de bewegende beelden van Mariska met weinig kleur. Wat ik wel wil benadrukken dat de gezamenlijke exercitie met Mariska mij goed bevallen is. Zij is heel ervaren, gedreven en ja, de dingen, die ze maakt zijn nogal uitzonderlijk. En ik vind het bij elkaar goed passen.

Het is fantastisch, dat ik nu weer in de molen kan hangen. Het was een geheim gekoesterde wens. Ik behoor nu pas drie jaar tot de club van de Wassenaarse Kunstkring

Rien Meijerink. Fotocredit: PR

Mijn werk is ietsje vrijer geworden. In veel van mijn schilderijen zitten bomen en huizen, vaak in combinatie. De manier, waarop ik nu de bomen schilder, dat is echt veranderd. En dat is eigenlijk ontstaan in het ziekenhuis. Gek genoeg. Daar heb ik een paar maanden tegen een wand aangekeken met allerlei kaarten, die ze mij toestuurden. Daar was een kaart bij van een dorp in Zuid-Frankrijk – omdat ik vaak daar dorpen schilderde –  met heel afwijkende bomen, die een beetje hierop lijken. Dat was het begin, dat ik dacht: ik moet die bomen toch anders vormgeven dan ik gewend was te doen. En dat is een beetje uitgemond in deze boom, die nu hier in de Molen hangt. Ik noem het glas in lood bomen. Die methodiek en kleurgebruik is nieuw voor mij. Ik heb het ooit wel eerder gedaan op wat kleinere schaal. Met andere woorden: Ik heb het wel zelf ontwikkeld. Dat is wel de sfeer.”

De Schilderijen worden goed verkocht en zijn opmerkelijk laag geprijsd. 

Rien vervolgt: “Ook al omdat ik het voor een goed doel verkoop. En kwart gaat naar de Kunstkring en driekwart  naar een Onderzoekgroep van het LUMC, die onderzoek doet naar tumor modellen slokdarm en maagkanker. Deze groep is nauw gelieerd aan mijn behandelaars. Dit is een gebaar terug.”

De expositie is t/m 21 april te bezoeken in de galerie in de molen aan het Molenplein 10a in Wassenaar. Op vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur.

Tags

ExpositieGalerie in de MolenRien MeijerinkWassenaarWassenaarse Kunstkring
Gerelateerde artikelen
Back To Top