Skip to content

HartvoorWassenaar: propaganda!!

9 april 20243 minute read

Van het allergrootste belang voor een goed functionerende democratie is dat alle politieke partijen de mogelijkheid hebben om open te communiceren. De inwoners hebben er veel aan dat de journalistiek integer, oprecht, onbevooroordeeld, kritisch en veelzijdig is.

Wanneer communicatie van alle politieke partijen met de bewoners vermindert, of zelfs helemaal wordt stilgelegd. En de journalistiek niet meer kritisch en oprecht is en aangestuurd wordt. Dan moet je je zorgen gaan maken over wat er werkelijk gebeurt. En waar dat uiteindelijk toe zal leiden.

In vele landen over de hele wereld zie je dat wanneer open communicatie wordt gesloten dit uiteindelijk zeer in het nadeel van de bevolking uitpakt.

En dat geldt nu ook voor een dorp als Wassenaar.

Een klein dorp

We zijn een klein dorp, maar in Wassenaar was er lange tijd goede zorg voor die open communicatie. We hadden maar één lokaal huis-aan-huis blad. Als een politieke partij het de moeite vond om iets op te schrijven, dan werd het geplaatst en kon het hele dorp het lezen. En zo waren er vele partijen die iets opschreven en daardoor was de Wassenaarse bevolking geïnformeerd.

Bij de verkiezingen in 2018 huurde de gemeente zelfs alle reclameborden en deze verdeelde naar alle partijen. Zo dat iedere partij in ieder geval een aantal eigen posters apart van de andere partijen kon ophangen.

Dat is niet meer.

De democratie wordt niet meer geholpen.

De Wassenaarse Krant publiceert geen artikelen meer van politieke partijen. Wat wel verschijnt zijn verslagen van enkele “correspondenten/journalisten” die aan een van de landelijke partijen zijn verbonden. Het is een groot propagandablad voor de coalitie geworden.

De transparantie is ver te zoeken en de Wassenaarder wordt niet meer goed en breed geïnformeerd.

En zoals altijd stellen wij de vragen:

  • Is dit goed voor Wassenaar?
  • Is dit goed voor de Wassenaarder?
  • Wil de Wassenaarder dit?

We weten met zekerheid, dat dit niet het geval is.

HartvoorWassenaar

HartvoorWassenaar heeft drie pogingen ondernomen om de raad te overtuigen dat vrije toegang van politieke partijen tot de Wassenaarders een van de allerbelangrijkste steunpilaren van democratie in Wassenaar is. Een goede democratie kost een beetje geld. Maar dat beetje geld hadden de coalitie (VVD,CDA.D66,DLW,PvdA) en het college van burgemeester en wethouders er niet voor over.

HartvoorWassenaar zal blijven nastreven dat ALLE partijen toegang hebben tot de Wassenaarders. En we zoeken naar nog meer mogelijkheden om met u te communiceren.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx

Solide

Tags

GemeenteraadHart voor WassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top