Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Groene Cirkel Bijenlandschap

Doe mee aan de Nationale Zaaidag op 22 april

10 april 202442 second read

Bijen zijn van onschatbare waarde voor de natuur. Ze zorgen voor bestuiving. Door die bestuiving ontstaan vruchten met zaden waaruit nieuwe planten groeien. Het is dan ook heel belangrijk dat er genoeg bloemen en planten zijn voor de bij. Daarom is op 22 april de Nationale Zaaidag. U kunt dan bijvoorbeeld samen met uw buurtgenoten zaaien. In uw tuin, in boomspiegels in de straat of op uw balkon. En dan… groeien, bloeien en genieten. Samen maken we een gigafeestmaal voor bestuivers! De actie wordt georganiseerd door De Groene Meent. 

Wat kunt u nog meer doen?

Bestel gifvrije zaden. Om bijen echt te helpen, zaait u gifvrije zaden. Honingbijen en diverse hommels profiteren van verschillende soorten, waaronder cultuurmengsels. Voor solitaire bijen zijn zaden van inheemse soorten vooral belangrijk. u kunt diverse mengsels bestellen in de webshop van de Bijenstichting(externe link).

Tags

De Groene MeentGemeenteNationale zaaidagWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top