Skip to content

Kinderen in gevaar??? Besluit bouw nieuwe school uitgesteld

10 april 20242 minute read

Als het aan de coalitie ligt wordt het groene Huijbregtse park opgeofferd om er een nieuwe school te gaan bouwen. Die school mag vanwege de veiligheid niet worden gebouwd in de gevarenzone van de gasleiding die er langs loopt. Dat er wel onlangs een gymzaal in deze zone is gebouwd en waarom de oude Huijbregtse school die ook in de gevarenzone ligt wel als kinderopvang mag worden gebruikt kon de wethouder niet uitleggen. Blijkbaar mogen de kinderen daar wel gevaar lopen??

Bovendien is er onlangs een bouwaanvraag voor uitbreiding van een andere kinderopvang o.m. vanwege die gasleiding afgewezen. Wie het nog begrijpt mag het zeggen.

Lokaal Wassenaar vindt dat de nieuwe school op de locatie van de St. Jozefschool moet komen. Daar is ruimte genoeg en is het veilig. Gezien de vele vragen die partijen nog hebben en de ronduit slechte tot geen antwoorden van de wethouder riep Lokaal Wassenaar raadslid Annemarie Hofman de overige partijen op om nog eens goed na te denken over de alternatieve locatie.

Al met al was de meerderheid van de raad het met Lokaal Wassenaar eens: het voorstel om de nieuwe school in het Huijbregtse park te gaan bouwen is nog lang niet volledig. Er wordt op basis van hetgeen er nu ligt niets besloten.

Hopelijk leidt deze pauze tot bezinning en krijgt de locatie St. Jozefschool alsnog een eerlijke kans.

Tags

GemeenteraadIngezondenLokaal WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top