Skip to content
Fotocredit: PR

Rotonde bij het gezondheidscentrum veiliger geworden voor fietsers

Fietsersbond Wassenaar
10 april 202454 second read

De gemeente heeft op initiatief van de Fietsersbond de zogenaamde ‘broodjes’ op de rotonde bij het gezondheidscentrum laten verwijderen. Deze afscheiding, met verhoogde randen tussen fiets- en rijbaan, geeft volgens de Fietsersbond onnodig risico op ongelukken en draagt niets bij aan de veiligheid van de fietsers. De broodjes maakten de verkeerssituatie alleen maar gevaarlijker.  De gemeente ging mee met deze opvatting en heeft deze obstakels verwijderd.

Zo heeft de Fietsersbond voor elkaar gekregen dat het fietstunneltje bij Kerkehout voorzien wordt van signaleringslichten die in werking treden bij tegemoetkomende fietsers en bromfietsers waardoor de verkeerssituatie overzichtelijker en daardoor veiliger wordt.

De Fietsersbond heeft regelmatig contact met de gemeente over fietsonvriendelijke of gevaarlijke situaties voor fietsers in Wassenaar.  Deze samenwerking verloopt prima en constructief.

Op de Koningsdag staat de Fietsersbond met een kraam op het Berkhei-terrein waarbij u nader kennis kunt maken met ons en waarbij u ook uw ervaringen over fietsveiligheid in Wassenaar kunt delen en eventuele (fiets-)knelpunten kunt neerleggen. Deze kunt u ook mailen naar wassenaar@fietsersbond.nl.

Tags

Fietsersbond WassenaarFietsveiligheidHofcampwegKerkehoutKraam KoningsdagRotondeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top