Blauw-Zwart wint op vechtlust in de laatste minuten

Elbert van ‘t Slot
12 april 20242 minute read

De Blauw-Zwart Lagerberg Verhuisgroep combinatie zowel als Full Speed speelden niet hun beste voetbal en dan gebruikt uw scribent een understatement, zoals Kim Theil, die zeker een voldoende haalde op het middenveld, verwoordde: ”We hebben gewonnen op puur vechtlust en zeker niet met goed voetbal.”

De vele aanwezige supporters van de Blauwen zagen een slordige, onsamenhangende wedstrijd met te veel hoge ballen, weinig controle, geen diepgang, balverlies en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Terwijl voor beide teams veel belang te halen was bij een overwinning.  Full Speed staat onderaan de ranglijst en Blauw-Zwart wil daar zover mogelijk bij wegblijven.

Blauw-Zwart miste 4 belangrijke spelers  vanwege blessures: Bastiaan Hendriksen, Kaj Kroonenberg, Quint van der Ploeg en Rijan Lochtenberg. Hun vervangers deden hun stinkende best. Full Speed was bij de start van de wedstrijd wat meer bij zijn positieven, wat in de 16e minuut resulteerde in de 0-1 middels een kopbal uit een corner. Blauw-Zwart keeper Kas Vaneman redde op een inzet van dichtbij en Raymond Vosse schoot na een lange rush voor open doel naast. De Blauwen kropen wat meer uit hun schulp, wat nog wat kleine kansjes opleverden. De wedstrijd ontvouwde zich niet echt en de rust werd bereikt.

De tweede helft, met nu De Blauw-Zwart Lagerberg Verhuisgroep combinatie met de wind in de rug, verwachtten we een offensief van de Blauwen, met een peptalk van Coach  Alan Campfens. Maar neen, Full Speed liet de 0-2 aantekenen via een diagonaal schot in de hoek van het Blauw-Zwart doel. Er moest nu wat gebeuren! De Blauwen hebben nog maar een kwartier om wat aan de stand te doen. Twee wissels dus, Mark van der Does en Olivier van Deursen erin voor Clemens Westgeest en Jeroen Kusse. En de vechtlust wakkerde aan in het team.

Aanvoerder Raymond Vosse  nam de aansluitingtreffer voor zijn rekening  1-2! Snel gevolgd door de gelijkmaker van gouden wissel Olivier van Deursen, een genot om naar te kijken. Hij nam de 2-2 voor zijn rekening met een mooie krulbal in de bovenhoek. In blessuretijd rommelde Tommy de Jong zich op zijn bekende wijze door de Delftse defensie en schoot  in het strafschopgebied van Full Speed met een tergend langzaam rollende bal de 3-2 binnen. Tja, eind goed al goed!

Volgende week Duindorp uit, ook een ploeg waarin je je deerlijk kan vergissen. Succes!