Skip to content
Boris van der Lek (uiterst links) and the Jazzfluencers. Fotocredit: Lily Armstrong.

Een jazz belevenis in het Deijlerhuis met Boris van der Lek en de Jazzfluencers

15 april 20242 minute read

Gistermiddag was het een uitverkocht Deijlerhuis met Boris van der Lek, de onbetwiste koning van de tenorsax en zijn swingende trawanten, de Jazzfluencers. Het mocht dan buiten een heerlijk zonnige dag zijn maar de jazzliefhebbers kozen voor de ontketende jazzrevolutie. En inderdaad, het was een ‘wilde rit’ vol voetgetik, heftige hoofdknikken en spontaan handgeklap. Het enthousiaste publiek liet de wandeling door het bos of een terrasje even voor wat het was. Een goede keuze!

Ze zagen Boris van der Lek in pak met tenorsaxofoon zijn JazzFluencers vol passie hun set de zaal in blazen. Van der Lek, in 2005 genomineerd voor een Edison award voor zijn album Blue & Sentimental, blies de sterren van de hemel. Koos van der Hout, de meester in de gedempte trompet, betoverde met een scala aan blaasinstrumenten, elke noot een verhaal. Pieter van Santen aan de piano had er duidelijk zin in met toetsen die zongen. Vincent Kuipers op contrabas, de trots van het “Middelsee Jazz Concours”, en Dolf Helge, de onmisbare stuwende kracht achter de drums, bond alles samen met zijn sublieme swing.

Met nummers als ‘Better go’, als opener, volgde onder meer ‘Blues for Piney Brown’ en, in uptempo, ‘Super’ speelden de mannen een gevarieerde setlist. Het stond goed in de aankondiging; dit was meer dan muziek. Het was een belevenis!

Jazzliefhebbers weten dat het sowieso genieten is bij de Wassenaarse Jazzsocieteit. Op zondag 26 mei is het de beurt aan The Tibbs die het Deijlerhuis komt trakteren op een perfecte cocktail van vintage soul met allerlei aanverwante swingende stijlen.

Tags

Boris van der Lek and the JazzfluencersConcertDeijlerhuisrecensieWassenaarWassenaarse Jazsocieteit
Gerelateerde artikelen
Back To Top