Skip to content
Fotocredit: Protestantse Gemeente Wassenaar

Muzikale Meesters in de Dorpskerk

Protestantse Gemeente Wassenaar
16 april 20242 minute read

Op zaterdag 20 april, om 16:00 uur vindt in de Dorpskerk een concert plaats door twee muzikale meesters: Iddo van der Giessen orgel en George Reijnders, gitaar.

Iddo is de cantor-organist van de Goede Herderherk in Rotterdam Schiebroek. Hij studeerde cum laude af voor zijn Master of Music bij Jos van der Kooy aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en volgde lessen en masterclasses bij o.a Bert Mooiman en Leo van Doeselaar. Naast zijn werk als organist vormt Iddo een avontuurlijk duo met trombonist Joram van Ketel. Op de cd “Wachet auf!” uit 2018 opgenomen in de Goede Herderkerk laten zij zich horen in romantiek en 20e-eeuwse muziek.

George Reijnders. Fotocredit: PR

Voor dit concert treedt Iddo op met gitarist George Reijnders. Na zijn eindexamen aan het Stedelijk Gymnasium in Leiden deed George zijn opleiding bachelor klassiek gitaar aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. In 2021 behaalde hij zijn masterdiploma ‘met grote onderscheiding’  aan de LUCA-School of Arts in Leuven, België . Zijn docenten daar waren twee van de beste concertgitaristen ter wereld: Goran Krivokapic en Raphaella Smits. George bespeelt een instrument gebouwd door Andrés Marvi. De aanschaf van deze gitaar is mede mogelijk gemaakt door de genereuze steun van Stichting Eigen Muziekinstrument.

Het programma van dit concert begint met 6 Pavanes voor gitaar  van Luis de Milan.

Daarna speelt Iddo werken van J.S. Bach, Vierne en Alain op het Mutin-orgel en zij besluiten het concert samen met een stuk voor orgel en gitaar van de 20ste eeuwse componist Joaquín Rodrigo getiteld: “Fantasia para un gentilhombre”.

Iddo van der Giessen. Fotocredit: PR

Tags

ConcertGeorge ReijndersIddo van der GiessenMuzikale MeestersProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top