Skip to content
Fotocredit: PR

Dorpsgenoot Merel Parlevliet doet mee aan WK Cheerleaden in Orlando

André Parlevliet
17 april 20242 minute read

Onze dorpsgenoot Merel Parlevliet die deel uitmaakt van TEAM NL Cheerleaden All Girl, zal op 25 april aanstaande meedoen met de WORLD CHAMPIONSHIP in Orlando USA op de door de ICU (International Cheer Union) georganiseerde WK. Merel draait al menige jaartjes mee in cheerleaden. Ze is zelf al jong met turnen begonnen bij Snel en Lenig, waar zij nu wekelijks training geeft aan de jeugdige turnsters. Voorheen trainde ze bij Legacy Elite Gymsport, waar zij ook aan internationale wedstrijden mee deed. Zo kwam ze onder andere uit in Liverpool, Peterbourough, Barcelona en Bottrop(D)  maar helaas is deze vereniging gestopt met bestaan. Tijdens de corona periode liep het ledental dramatisch terug, waardoor de deur helaas gesloten moest worden.

Fotocredit: PR

Merel ging verder kijken of nog mogelijkheden waren en traint nu 2x maal per week in Heerenveen bij DAE (Dutch Athletics Elite) en voor TEAM NL in Utrecht of elders in het land, het is maar net waar een plek beschikbaar is. 

 ,,Als cheerleader heb je een routine van 3,5 minuut. Er komen verschillende aspecten in naar voren. Je hebt stunts, wat een groot deel van het cheerleaden behelst.  Eerst worden er menselijke piramides gebouwd en zo word Merel als “Flyer” de lucht in gegooid en wordt ze door haar teamgenoten opgevangen tijdens de vlucht voert zij  stunts uit zoals bijvoorbeeld een salto of schroef. Maar er zitten ook elementen in die je ook in de turnwereld terug ziet komen, er worden diverse grondoefeningen uitgevoerd en er wordt ook een stukje showdans gecombineerd met de stunts. 

Elk jaar wordt in Orlando het WK Cheerleading gehouden waar de Nederlandse ploeg ook aan mee doet. ,,Het is een heel groot cheerleading evenement met teams vanuit de hele wereld. Het is een hele ervaring om aan de WK deel te nemen” Het team heeft twee coaches uit Amerika en twee uit België. ,,TEAMNL is internationaal, het enige Nederlandse is onze yell aan het begin van elke routine. Het team bestaat uit 21 meiden. Naast het All Girl Team gaat er ook een zogenoemd  COED Team wat uit mannen en vrouwen bestaat.

De sport Cheerleading is nog niet geaccrediteerd door NOC NSF. 

Wij wensen Merel met haar team een fijne ervaring en alle succes in Orlando. 

Tags

CheerleadingMerel ParlevlietOrlandoWassenaarWK
Gerelateerde artikelen
Back To Top