Skip to content
Fotocredit: PR

Nationale Zaaidag – Help jij mee met bij-voeren?

De Groene Meent
18 april 20242 minute read

Decennialang neemt het aantal bestuivende insecten sterk af, en dat is geen goed nieuws. Zonder deze kleine vrienden zouden we geen appelsap drinken en of tomaten eten. Een groot deel van ons voedsel is afhankelijk van de bestuiving door insecten. Ecosystemen kunnen niet zonder, en de afnemende populaties hebben directe negatieve gevolgen, zoals het verlies van biodiversiteit. Bestuivende insecten hebben onze hulp nodig, want het gaat helaas niet goed met ze. Alle beetjes helpen. Daarom is het van groot belang dat we gaan bij-voeren op maandag 22 apriltijdens de Nationale Zaaidag. Zaai je mee?

Dat kan op twee manieren:

  1. Zaai mee!

Op het perceel van Land van Ons in Wassenaar, is de regeneratieve tuinderij, voedselbos en pluktuin WIJdehorst gestart. Maandag 22 april om 15:30 is iedereen van harte welkom! We gaan dan met z’n allen tegelijkertijd zaaien. WIJdehorst bewerkt de grond voor en wij hoeven alleen met inheems bloemenzaad te gaan strooien op het perceel aan de Rijksstraatweg 601. Voor iedereen die komt zaaien zullen bloemenzaad, limo en koekjes klaarstaan.

Vrijwilliger Marco van WIJdehorst aan het woord: “Het perceel van bijna 7 hectare midden in de randstad biedt prachtige kansen om de directe omgeving van gezonde groenten en fruit te voorzien. Samenwerken met de natuur! Door middel van regeneratieve landbouw denken wij dat het mogelijk is om op een verantwoorde manier voedsel te verbouwen. Dus zonder kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen maar juist door samen te werken met de natuur. De komende jaren gaan we een grote diversiteit aan lekkere en voedzame groenten, fruit, bloemen en kruiden telen, waarmee we bijdragen aan een duurzaam voedselsysteem en herstel van bodem en biodiversiteit”.

  • Haal een zakje inheems bloemzaad op bij een van Voedselbanken voor Bijen in Wassenaar.

Heel Wassenaar zit vol met Voedselbanken voor Bijen! Haal nu jouw gratis zakje bloemzaad op.

Ga naar https://voerdebijbij.nl/voedselbanken en vind een Voedselbank bij jou in de buurt, neem contact op en maak een afspraak. Zaai vervolgens mee op 22 april tijdens de Nationale Zaaidag. Zaai op jouw balkon, tuin of in je straat. Roep al je vrienden, kennissen, collega’s en familie op om ook te gaan zaaien.

Groene Meent en haar vrijwilligers doen mee aan de Nationale Zaaicoalitie dankzij steun van Fonds Wassenaar.

Tot maandag 22 april om 15:30 bij de WIJdehorst of bij een van de Voedselbanken voor de Bijen!

Start met zaaien!

Tags

De Groene MeentFonds WassenaarLand Van OnsNationale zaaidagSamenwerken met de natuurWassenaarZaaien
Gerelateerde artikelen
Back To Top