Skip to content

Wassenaarse VVD: degelijk bestuur, degelijke financiën

18 april 20242 minute read

De Wassenaarse VVD vindt het belangrijk dat er wordt geïnvesteerd in ons mooie dorp. Zodat we veilig over straat kunnen, het groen wordt onderhouden en het vuil wordt opgehaald. Zodat er goede scholen zijn, we kunnen sporten, gezellig kunnen winkelen of kunnen uitwaaien op ons fijne familiestrand. En dat allemaal zonder dat we onnodig hoge belasting betalen.

Dat is een lastige balans. Maar het goede nieuws is dat dit lukt! We kunnen investeren in voorzieningen waar alle inwoners plezier van hebben. Terwijl de gemeente de financiën op orde houdt. De begroting van 2024 sluit en de inkomsten en uitgaven zijn met elkaar in evenwicht. Voor degelijk financieel beleid is het belangrijk dat we ons baseren op de juiste feiten en cijfers. En dat luistert nauw.

VVD fractievoorzitter Charlotte Rogge – Schneider. Fotocredit: PR

Met de financiën kijken we altijd terug, naar het nu en vooruit. (Er is een uitvoerige planning & control-cyclus, waarmee we begroten en beheersen.) De jaarrekening over 2023 komt er binnenkort aan. De huidige begroting sturen we bij met de Voorjaarsnota. En we zetten straks ook alweer de financiële kaders voor 2025. Hierover vergadert de gemeenteraad in juni, als alle cijfers bekend zijn. Dat doen we graag met aandacht en zorg.

Lange tijd was onzeker wat er met de Rijksbijdrage aan de Nederlandse gemeenten zou gebeuren. Gelukkig werd begin deze week bekend dat de korting grotendeels van tafel gaat. Dat is positief voor onze inkomsten. Wat dit precies betekent voor Wassenaar, wordt nu in beeld gebracht. VVD, CDA, D66, DLW, PvdA en GroenLinks hebben het college in december met een motie opgeroepen om op basis hiervan met financiële scenario’s te komen.

Met al deze cijfers en gegevens gaan wij straks de financiële debatten in. Daarbij zetten wij ons als Wassenaarse VVD ervoor in om zo veel mogelijk te bereiken voor ons dorp, terwijl we ons huishoudboekje op orde houden. Zo werken we aan een nog beter Wassenaar.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top