Skip to content
Fotocredit: PR

Nieuw in Wassenaar: stichting Namasuba Kids 

Stichting Namasuba Kids
19 april 20243 minute read

Anita Bellekom is in Wassenaar geen onbekende naam. Vele jaren was zij een van de vrijwilligers bij scouting Van Woesikgroep en ook bij de Wassenaarse stichting Spelenderwijs heeft zij vele jaren in de staf meegedraaid. 

Echter een paar jaar geleden werd zij in Oeganda reizend geraakt door de grote armoede en de vele ellende bij vele gezinnen, vooral met jonge kinderen. Zij wilde direct helpen en na jaren in Oeganda gewoond te hebben, is zij nu terug in Wassenaar. Inmiddels is in december 2022 de stichting Namasuba Kids opgericht. Doel van de stichting is kinderen te helpen en te laten ontwikkelen om een mooiere toekomst te kunnen krijgen.

Ze proberen sponsors te vinden om kinderen, vooral in heel slechte situaties, toch naar school te kunnen laten gaan. Daarnaast zijn er in een ruimte in de wijk Namasuba drie middagen met activiteiten voor de kinderen; jarenlang heeft Anita deze activiteiten verzorgd, maar nu is vrijwilligster Anna er om dit met veel plezier te verzorgen. Zo leren de kinderen puzzels maken, een spelletje te spelen of een boek te lezen. In de ruimte is een kleine bibliotheek met veel Engelse boeken, verkregen via het Rode Kruis en de Messiasbazaar. Liefhebbers van de kinderen zijn de sprookjes- en prentenboeken.  

Intussen is het bestuur bestaande uit Jelke, Ingrid, Donna, Laura en Anita zelf druk bezig om acties binnen Wassenaar te organiseren om zodoende publiciteit voor de stichting te vinden en tevens hoopt het bestuur nieuwe sponsors te vinden die een kind willen sponsoren. Voor 25 Euro per maand kan een kind naar school; al vanaf 5 euro per maand kunt u aan een kind gekoppeld worden. De kinderen krijgen dan een lunch, schoolmateriaal en een uniform. Welke kinderen er dan naar school mogen? Ja er is een enorme wachtlijst, maar Anita heeft zelf in januari 2024 toen zij in Oeganda was, de gesprekken met de kinderen en ouders gevoerd en is ook op huisbezoek geweest.  

De grote wens van de bestuursleden is om zoveel mogelijk kinderen van de wachtlijst naar school te laten gaan. Op dit moment zijn er 38 mensen die helpen met sponsoren en ieder bedrag is uiteraard welkom. Gelukkig heeft de Victory Primary school een laag schoolgeld, maar wel zeer goede leerresultaten.  

Anita zelf heeft wekelijks en bijna dagelijks contact met Anna, de school en diverse kinderen en families. In de grote hoofdstad van Oeganda, Kampala, worden zo diverse kinderen op een mooie manier geholpen. 

Bent u geïnteresseerd of wilt u meer weten over de stichting Namasuba Kids, bel gerust met Anita. Haar telefoonnummer is 06-22038926. Ook is het mogelijk om de nieuwsbrief te ontvangen met veel mooie verhalen en gebeurtenissen. U kunt ook de website bezoeken: info@namasubakids.com Hierbij ook het banknummer om een mooie gift over te maken: NL23ABNA0121980944, t.n.v. stichting Namasuba Kids. Anita zal uw gift enorm waarderen!!! 

Tags

hulpKinderen in OegandaStichting NamasubaWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top