Fotocredit: Coos Hübscher

Onnodige nederlaag Blauw-Zwart

Rick Wagner
19 april 20242 minute read

De Blauw-Zwarten konden zichzelf deze zaterdag een uitstekende dienst bewijzen door drie punten op te halen in Scheveningen bij Duindorp. In de tweede helft leek het ook die kant op te gaan, maar het venijn zat in de staart.

Het was geen goede wedstrijd tussen Duindorp en Blauw-Zwart, maar het was wel een open wedstrijd die plezierig was om naar te kijken. Het was een open wedstrijd omdat vrijwel de gehele wedstrijd het middenveld door beide partijen werd overgeslagen, waardoor er het ene moment gevaar was voor het doel van de Lagerberg Verhuisgroep formatieen het andere moment de thuisclub onder druk stond. Het was de wedstrijd van de lange ballen en het spel golfde heen en weer. En dat, met een lentezonnetje erbij, zorgde voor spanning en spektakel.

In de eerste helft waren de Scheveningers vaker op de helft van de Blauw-Zwarten dan andersom. Na een kwartier werd een doelpunt van de thuisclub wegens (randje) buitenspel afgekeurd, maar de lange ballen met wind mee waren vaak te hard om echt gevaar te stichten.

Er was hulp van de Blauw-Zwarte defensie bij nodig om in de 27e minuut de score te openen. Nonchalant verdedigend werk bood spits Clay Hoekstra de gelegenheid om de 0-1 te maken.

De Blauw-Zwarten kregen nog wel aardige kansen om langszij te komen: Tommy de Jong twee maal, maar vooral Marnix Dijkhuizen die een niet te missen kopkans naast kopte.

In de tweede helft kwam de Lagerberg Verhuisgroep formatie zeer gemotiveerd uit de kleedkamer en dat leidde direct tot druk op het Scheveningse doel. Eerst trof Bram Smit nog de lat na een aanval over rechts, daarna rondde Quint van der Ploeg een gave pass door de lucht van Mark van der Does technisch knap af (1-1).

In de periode daarna had Blauw Zwart de wedstrijd onder controle, drong Duindorp terug en kreeg een paar prima kansen op de 2-1 (Quinten net niet, Kim Theil kopte van dichtbij naast).

Maar met nog een kwartier te spelen bracht trainer Abbenhuis van Duindorp meer lengte en fysieke kracht in, Blauw Zwart brak er niet zo makkelijk meer doorheen en de thuisclub werd aanvallend gevaarlijker. Twee minuten voor tijd nam spits Ricardo van Gorsel de bal knap aan tussen een paar verdedigers en knalde de 1-2 langs Kas Vaneman. Die klap kwam Blauw Zwart niet meer te boven, zeker niet nadat Duindorp ook nog eens de 1-3 maakte.