Skip to content
Van links naar rechts: sprekers Twan van der Beek (Monumentenwacht), Ina Roeterdink (Nationaal Restauratiefonds), Marijke Hofstra (gemeente Wassenaar), Justine Timmermans (De Groene Grachten) en Carla Scheffer (gemeente Wassenaar). Fotocredit: gemeente Wassenaar

Veel vragen en antwoorden tijdens informatieavond verduurzaming gebouwd erfgoed

20 april 20242 minute read

De gemeente Wassenaar telt bijna vierhonderd monumenten en duizenden woningen liggen in het van Rijkswege beschermde dorpsgezicht. Om dit erfgoed door te kunnen geven aan volgende generaties, zijn aanpassingen nodig. Daarbij kan vaak meer dan gedacht. Maatwerkoplossingen bieden kansen om het comfort te verbeteren en verspilling van energie tegen te gaan.

Op maandag 15 april jongstleden organiseerde gemeente Wassenaar daarom een informatieavond over verduurzaming van gebouwd erfgoed in Raadhuis De Paauw.

Hier spraken diverse experts van onder andere de gemeente Wassenaar, de Monumentenwacht, het Nationaal Restauratiefonds en De Groene Grachten. Zij deelden praktische tips en beantwoorden vragen over het verduurzamen van panden met historische waarde.

Diverse vragen uit het publiek maakten duidelijk dat velen zo snel als mogelijk aan de slag willen met het verduurzamen van hun pand. De experts legde uit waar je voor op moet passen, wat goed werkt bij historische panden en hoe je met simpele aanpassingen in je gedrag al veel energie kunt besparen. Ook verduurzaming met natuurvriendelijke maatregelen rondom het huis kwamen aan de orde.

Wilt u net als veel andere bewoners van een pand met historische waarde ook meer weten over de mogelijkheden van verduurzamen? Kom dan naar de gratis expositie ‘Monumenten verduurzamen? Er kan meer dan u denkt’ In Raadhuis de Paauw. Deze inspirerende expositie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) is nog tot en met woensdag 24 april te bezoeken van maandag t/m donderdag tussen 09:00 en 16:00 uur.

Wethouder Ronald Zoutendijk van erfgoed over de expositie: “Ons erfgoed is heel belangrijk voor Wassenaar. Er wordt vaak gedacht dat verduurzamen bij historische panden niet kan vanwege de beschermde of monumentale status. Toch is er veel mogelijk en dat laat de expositie zien.

Bezoek de expositie voor diverse aansprekende voorbeelden voor het verduurzamen van uw monumentaal pand. Verder is hierover ook veel informatie te vinden op de gemeentelijke website, zie hiervoor: https://www.wassenaar.nl/cultureel-erfgoed

Tags

GemeenteInformatieavondVerduurzaming gebouwd erfgoedWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top