Skip to content
Wethouder, Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk ontvangt symbolisch eerste lot van de Zonnebloemloterij van Sjoerdtje Heijder, voorzitter van De Zonnebloem Wassenaar. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Eerste lot van de 75e Zonnebloemloterij symbolisch uitgereikt in Raadhuis De Paauw

21 april 20242 minute read

Wethouder Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk, kreeg op maandag 15 april 2024 symbolisch het eerste lot van de Zonnebloemloterij uitgereikt op Raadhuis De Paauw. De lotenverkoop van de Zonnebloemloterij is weer van start. Dit jaar is extra speciaal omdat Nationale Vereniging de Zonnebloem 75 jaar bestaat. Met de opbrengst van de loterij bekostigt de Zonnebloem haar uitstapjes en activiteiten voor mensen met een lichamelijke beperking.

Wethouder, Cultuur en Welzijn, Ronald Zoutendijk ontvangt symbolisch eerste lot van de Zonnebloemloterij van Sjoerdtje Heijder, voorzitter van De Zonnebloem Wassenaar. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Voor de Zonnebloem is de jaarlijkse loterij een belangrijke inkomstenbron voor het organiseren van verschillende uitjes. Van elk verkocht lot komt vijfenzeventig procent direct terecht bij de plaatselijke Zonnebloemafdeling in Wassenaar. Hiervan worden vele activiteiten en uitstapjes mogelijk gemaakt. Het overige deel komt ten goede aan de landelijke projecten van de Zonnebloem, waaronder de Zonnebloemauto’s en -fietsen en de organisatie van de loterij. “In Wassenaar zijn we trots op onze grote groep vrijwilligers die het mogelijk maken om deze uitstapjes mogelijk te maken. Met onder andere hulp van de Zonnebloem en haar vrijwilligers proberen we eenzaamheid in het dorp te verminderen. Deze hartverwarmende inzet voor mensen met een lichamelijke beperking stemt tot grote dankbaarheid,” aldus wethouder Ronald Zoutendijk.

Tags

75e ZonnebloemloterijEerste lotGemeenteUitreikingWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top