Skip to content
Fotocredit: Politie Wassenaar

Aanhouding voor rijden onder invloed van drugs

Politie Wassenaar
26 april 20242 minute read

Woensdagavond hielden wij een tweetal bestuurders aan voor het rijden onder invloed van drugs. Beiden zijn na een speekseltest aangehouden. Uit het verdere onderzoek moet blijken of deze waarde te hoog was.

MAAR….hoe werkt dat nu…?

Automobilisten die na het gebruik van allerlei soorten drugs de weg op gaan, van wiet en xtc-pillen tot coke, speed en lachgas. Met alle gevolgen van dien. Weggebruikers die onder invloed zijn voelen zich vaak superieur, rijden roekeloos en herkennen de gevaren niet. Helaas gebeuren er regelmatig dodelijke ongevallen waarbij drugs in het spel is.

Fotocredit: Politie Wassenaar

De politie kan drugsgebruik aantonen via een speekseltest en/of bloedonderzoek. Het bloed zal worden onderzocht op de concentratie van de drugs. Zo wordt duidelijk of de persoon meer drugs heeft gebruikt dan is toegestaan. De grenswaarde varieert per drug en is ook afhankelijk van het feit of er meerdere soorten drugs gebruikt zijn, al dan niet in combinatie met alcohol.

Heeft iemand teveel drugs gebruikt in het verkeer? Dan kan het Openbaar Ministerie de automobilist vervolgen en het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) maatregelen nemen, zoals het rijbewijs inhouden.

Waarom?

Sinds de invoering van de speekseltest in 2017 ontdekt de politie steeds vaker drugsgebruik in het verkeer. Bij 85 tot 90 procent van de testen wordt door bloedonderzoek vastgesteld dat de verkeersdeelnemer inderdaad drugs heeft gebruikt.

Rijden onder invloed van drugs levert een gevaar op voor de verkeersveiligheid waarbij de bestuurder, inzittenden en overige weggebruikers het risico lopen (ernstig) gewond te raken.

Bron: Facebook politie Wassenaar

Tags

AanhoudingbewustwordingDrugsPolitie WassenaarRijden onder invloedWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top