Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Edward Lich

Loodgieter krijgt hogere straf na misleiden 83-jarige Wassenaarder voor bijna een kwart miljoen euro

2 mei 20242 minute read

Loodgieter Y.Z (23) kreeg onlangs door de Haagse rechtbank een hogere straf opgelegd, dan het OM had geëist. In de plaats van 12 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk, kreeg hij 15 maanden waarvan 5 voorwaardelijk opgelegd . De rechter vond de door het OM geëiste straf in deze strafzaak te mild. De rechtbank vond zwaar meewegen dat de loodgieter in 2023 ook al was veroordeeld voor een soortgelijk feit.

De 83 jarige Wassenaarder vond de loodgieter online via een klussite. De bejaarde man heeft de zorg voor zijn dementerende vrouw en zijn gehandicapte zoon. Voor een klus ten behoeve van zijn gehandicapte zoon, die niet meer dan €400 had mogen kosten, betaalde hij bijna een kwart miljoen.

De loodgieter zou een kraan bestellen in Duitsland. De kraan kwam echter nooit. Wel ontving de Wassenaarder steeds berichten dat er meer betaald moest worden als waarborgsom of voor materialen. Volgens de veroordeelde moest hij dat doen onder druk van mannen, die hem ontvoerd hadden. De rechtbank geloofde hiervan echter geen woord.

Zwaar woog voor de rechtbank mee dat deze kwestie op de bejaarde Wassenaarder een enorme impact heeft gehad. Hij durft de telefoon niet meer op te nemen en durft niet meer zelf te bankieren. De man dreigt in een isolement te geraken.

Een deel van de geleden financiële schade is op last van de rechtbank terugbetaald, echter er ontbreekt nog een ton. Dit bedrag moet de veroordeelde alsnog terugbetalen.

Bron: AD

Tags

Hogere strafLoodgieterOplichtingszaakRechtzaakWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top