Skip to content
Bezoekers bij een eerdere editie van de Tong Tong Fair. Fotocredit: Henriette Guest

Tong Tong Fair geannuleerd; schok voor bezoekers en ondernemers

4 mei 20242 minute read

De Tong Tong Fair (voorheen Pasar Malam Basar) is voor dit jaar geannuleerd. Dat schrijft de organisatie in een persverklaring. “Het evenement waar wij de afgelopen maanden heel hard aan hebben gewerkt, kan helaas om financiële redenen niet doorgaan,” schrijft de organisatie..  De 64 editie van de Tong Tong Fair zou van 24 mei t/m 2 juni plaatsvinden.

De aankondiging kwam onverwacht voor de vele ondernemers die hun deelname al hadden betaald, vaak met bedragen die oplopen tot duizenden euro’s. Volgens een verzonden e-mail aan de ondernemers, die donderdagavond werd ontvangen, zal er een verzoek voor het openen van een insolventieprocedure bij de rechtbank worden ingediend. De e-mail specificeert niet of, en hoe, de ondernemers hun geld terug kunnen krijgen, wat zorgt voor veel onzekerheid en frustratie onder de getroffenen.

Een woordvoerder van het festival heeft aan Omroep West laten weten dat de organisatie niet langer over de terugbetaling gaat, en verwijst de ondernemers naar een nog aan te wijzen bewindvoerder of curator. Deze zal contact opnemen met de gedupeerde ondernemers zodra het faillissement officieel wordt uitgesproken.

Deze ontwikkeling is een zware klap voor de Indische gemeenschap, waarbij sommige ondernemers aangeven specifiek voor dit festival producten te hebben ingekocht die nu mogelijk niet verkocht kunnen worden. De organisatie beweert dat het aanvragen van het uitstel van betaling bedoeld is om de schade voor alle betrokkenen te beperken en de kans op een doorstart van het festival te vergroten.

Dit nieuws is niet alleen een financiële tegenslag voor de vele betrokken ondernemers, maar raakt ook diep in het culturele hart van een gemeenschap die jaarlijks naar dit festival uitkijkt. Het wachten is nu op verdere ontwikkelingen en de hoop op een mogelijke doorstart.

Bron: organisatie Tong Tong Fair/Omroep West

Tags

Den HaagMalieveldPasar MalamTong Tong FairUitstel van betaling
Gerelateerde artikelen
Back To Top