Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart nadert gevaarlijk dicht de degradatiezone

Elbert van ‘t Slot
10 mei 20242 minute read

De Lagerberg Verhuisgroep brigade had wederom zeer veel moeite om riante kansen om te zetten in doelpunten. Beide partijen hadden er zin in en ontwikkelden een hoog tempo. De meeste aanvallen van beide elftallen gingen via hun snelle vleugelspelers. Vanuit Blauw-Zwart vaak opgezet door Bastiaan Hendriksen, gelukkig terug van een blessure. Hij speelde een prima wedstrijd en was vaak in de spits te vinden om het af te maken.  De voorzetten die dan volgden, zeker van Blauw-Zwart, waren afgemeten, waardoor gedurende de gehele wedstrijd riante kansen ontstonden.

Maar ja, dan valt in de 10e minuut  de 1-0 aan de andere kant. Met een laag, diagonaal schot werd keeper Kas Vaneman verschalkt. 5 minuten later zette Bastiaan weer een aanval op via Ryan van Lochem die direct de opkomende Olivier van Deursen bediende die de stand weer recht trok: 1-1! Tot de rust brak er een periode aan waar goede kansen niet werden benut, meer van Blauw-Zwart dan die van DWO. Beide keepers hadden daar een belangrijk  aandeel in.

Na de rust golfde de wedstrijd heen en weer, steeds in een hoog tempo, met ondermeer een mooi schot van Olivier, goed gestopt door  de DWO keeper. Al snel volgde na een dieptepass de  2-1. De assistent-scheidsrechter vlagde alert voor buiten spel, maar werd overruled door de scheidsrechter die  geen schim meer was van zijn optreden in de eerste helft.
In de 55e minuut soleerde de meest technische en snelle DWO speler door de Lagerberg Verhuisgroep linies en werd de 3-1 aangetekend.

Blauw-Zwart coach Alan Campfens paste twee wissels toe: Martin Jasperse en Xander Vollebregt er in, Tristan van Deursen en Ryan van Lochem er uit.
Dat had ondermeer tot gevolg dat invaller Xander Bastiaan bediende die prachtig inkopte: 3-2 en uiteindelijk de eindstand.

Inmiddels was er een DWO speler uitgestuurd vanwege 2 gele kaarten voor praten en waren er nog 20 minuten te spelen. De Blauwen verhoogden het tempo, waardoor Bastiaan binnen zeer korte tijd 3 kansen kreeg, 2 met het hoofd en 1 met de voet. DWO ging tijdrekken Tommy de Jong werd nog gewisseld voor Timo van Aken, maar dat mocht niet meer baten..

De laatste 3 wedstrijden dienen wel gewonnen te worden DSVP (thuis), Ariston (uit) en KMD (thuis) om directe degradatie of het spelen van degradatie/promotie wedstrijd te ontlopen!