Skip to content
Wethouder Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal, met verpleegkundigen en zorgmedewerkers van verpleeghuis Florence. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Wethouder Ritske Bloemendaal viert Dag van de Verpleging mee (update)

14 mei 20242 minute read

Zondag 12 mei was het de Dag van de Verpleging! Speciaal voor deze gelegenheid bracht wethouder Sociaal Domein Ritske Bloemendaal een bezoek aan verpleeghuis Florence Duinstede in Wassenaar om de verpleegkundigen in het zonnetje te zetten. Hierbij is de wethouder in gesprek gegaan met verschillende zorgmedewerkers over de druk op de zorg. Het was verder een waardevolle gelegenheid om waardering uit te spreken voor hun toewijding en zorg.

Dag van de Verpleging

Op de Dag van de Verpleging spreken we onze waardering uit aan verpleegkundigen en verzorgenden voor hun bijdrage aan de gezondheidszorg. Namens burgemeester en wethouders (B&W) zijn er naar verschillende zorginstanties in Wassenaar bloemen met daarbij een bedankkaartje gestuurd. Omdat 12 mei op zondag viel, heeft wethouder, Sociaal Domein, Ritske Bloemendaal op maandag 13 mei een bezoek gebracht aan verpleeghuis Florence. Hij is daar in gesprek gegaan met zorgmedewerkers en verpleegkundigen.

“Het vak van verpleegkundigen en zorgmedewerkers is er één waar bevlogenheid en passie bovenaan staat. Daarnaast is het ook zeker een vak waarbij geluk en verdriet hand in hand gaan en waar er veel van de medewerkers wordt gevraagd. Daarom is het zeker van belang dat we tenminste één keer per jaar stilstaan bij het werk wat deze mensen verzetten. Met mijn bezoek bij Florence kreeg ik ook de kans om de waardering van het college over te brengen. Prachtig om te zien met hoeveel toewijding de medewerkers zich inzetten voor hun medemens,’’ aldus de wethouder.

Tags

BezoekDag van de Verplegingverpleeghuis Florence DuinstedeWassenaarWethouder
Gerelateerde artikelen
Back To Top