Skip to content
Marcel Sutedja treedt op als solist bij het Voorjaarsconcert van het Van Wassenaer Orkest. Fotocredit: PR

26 mei 15.00 uur Messiaskerk: Bijzonder Voorjaarsconcert Van Wassenaer Orkest

Van Wassenaer Orkest
15 mei 20242 minute read

Op zondag 26 mei, om 15.00 uur, verwelkomt het Van Wassenaer Orkest muziekliefhebbers voor een buitengewoon concert in de Messiaskerk.

Onder leiding van dirigent Pieter van der Wulp, speelt het VWO prachtige klassieke composities die de verbeelding prikkelen en het hart raken. Ontdek de emotionele reikwijdte van Schumanns ‘Die Braut von Messina’. Laat je vervolgens meevoeren door de virtuositeit van Mendelssohns vioolconcert in e klein! Na de pauze zullen de meeslepende klanken van Wilms’ Symfonie nr. 6 vast en zeker iedereen verrassen! Wilms is tegenwoordig een vrij onbekende componist, maar hij was tijdgenoot van Beethoven. En in zijn Nederlandse tijd werd hij de Amsterdamse Beethoven genoemd!

Hoogtepunt van het concert is ongetwijfeld het optreden van de jonge en getalenteerde Marcel Sutedja als solist in Mendelssohns vioolconcert. Marcel zit op het Rijnlands lyceum. Hij heeft een  indrukwekkende lijst van prijzen  en  prestaties in de muziekwereld verzameld, waaronder de prestigieuze Davina van Wely prijs op het Nederlands Viool Concours. Marcel Sutedja was ook de winnaar van de Wassenaarse Cultuurprijs voor jongeren 2023.

Zijn optreden belooft een meesterlijke vertolking te worden, doordrenkt met passie en technische briljantie. Mis deze kans niet om de schoonheid van klassieke muziek te ervaren. 

Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel De Kler in de Langstraat (contant betalen), online via www.vanwassenaerorkest.nl of aan de zaal.

Tags

Marcel SutedjaMessiaskerkVan Wassenaer OrkestVoorjaarsconcertWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top