Skip to content
Rens Cornelisse, jongerenwerker van gro-up Buurtwerk. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Jongerencentrum nu ook op vrijdagen geopend

17 mei 20242 minute read

Goed nieuws! Het Jongerencentrum ‘Boven’ is vanaf 6 juni 2024 ook op vrijdagen geopend. Het proefproject is geëvalueerd en uit onderzoek bleek dat het jongerencentrum een groot succes is. Om deze reden is besloten de openingstijden uit te breiden. Veel meer kinderen en jongeren dan vooraf verwacht (zo’n 70 unieke jeugdigen) weten wekelijks de weg te vinden naar het jongerencentrum. Uit een recent afgenomen enquête onder hen blijkt dat 74% het jongerencentrum een rapportcijfer 8 of hoger geeft.

Het jongerencentrum

Op de bovenste verdieping van het gebouw aan de Dr. Mansveltkade 9 is afgelopen oktober Jongerencentrum Boven geopend door wethouder Ronald Zoutendijk. Het jongerencentrum is vrij toegankelijk voor jongeren uit Wassenaar. Op dinsdagmiddag is er een inloopmoment voor jongeren van 11 tot en met 14 jaar. En op donderdagavond is de wat oudere jeugd tot en met 18 jaar van harte welkom. 

Nu komt er een extra avond bij, namelijk op vrijdag. Tijdens deze drukbezochte inloopmomenten wordt er een potje FIFA gespeeld, getafeltennist, muziek geluisterd of komen de jongeren om gewoon wat te chillen met vrienden. Er is altijd een jongerenwerker van gro-up Buurtwerk aanwezig die klaar staat voor een praatje, hulp met huiswerk of om iets leuks te organiseren. Ook kunnen jongeren bij het Jongerenwerk terecht als er (sluimerende) problemen spelen. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

“Jongeren zijn heel tevreden dat ons dorp weer beschikt over een jongerencentrum, ‘Boven’ genaamd. Vanaf 6 juni 2024 kunnen jongeren ook op vrijdagavond in het jongerencentrum terecht voor een leuke en nuttige vrijetijdsbesteding. De jongerenwerkers hebben aandacht voor iedere jeugdige en de jeugdoverlastcijfers zijn fors gedaald,” aldus wethouder Ronald Zoutendijk.

Tags

GemeenteGro-up BuurtwerkJongerencentrum BovenjongerenwerkOpeningstijdenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top