Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart nadert degradatiemoeras

Rob Keijzer
18 mei 20242 minute read

Kan Blauw-Zwart zich in de 3e klasse handhaven? Dat is de vraag die de supporters zich stellen na de met 1-3 verloren wedstrijd tegen DSVP. Het antwoord: ja, hat kan nog. Maar dan moeten er wel een paar wondertjes gebeuren. De Blauwen moeten dan zelf de laatste twee wedstrijden winnen en hopen dat de concurrentie geen punten meer pakt.

De Lagerberg Verhuisgroep formatie begon voortvarend, en dat resulteerde in de 6e minuut in een levensgrote kans die toch nog gemist werd.

Na een kwartiertje kropen de Blauwen door het oog van de naald toen de bal na een hard schot boven het hoofd van doelman Kas Vaneman de lat teisterde. Het was uitstel van executie, want een paar minuten later werd de bal klungelig verspeeld en kon Nick van der Eijk ongehinderd de 0-1 binnen schieten.

De Pijnackernaren konden niet lang van de voorsprong genieten, want het was aanvoerder Raymond Vosse die in de 29e minuut de 1-1 binnen kon werken na wat gerommel in de DSVP defensie.

Ondertussen was het spelpeil behoorlijk gezakt. Blauw-Zwart leek zonder enig zelfvertrouwen over het veld te  dolen. Gelukkig deelde DSVP in de malaise, waardoor de wedstrijd afgleed naar een niveau dat de 3e klasse onwaardig is. In de rest van de 1e helft gebeurde er weinig meer. Vermeldenswaardig is nog dat Kim Theil geblesseerd uitviel en vervangen werd door Clemens Westgeest.

Na de pauze bleef het een droevig schouwspel wat de toeschouwers voorgeschoteld kregen. Aan Blauw-Zwart kant slechts één hoogtepunt vlak na rust, toen aanvoerder Vosse met de bal aan zijn voet nagenoeg het hele veld overstak maar oog in oog met keeper Pruysers zijn zenuwen niet de baas werd en de bal eenvoudig in de handen van voornoemde doelman deponeerde.

In de 90e minuut wist DSVP invaller Eduard Jones de stand op 1-2 te brengen. Een doelpunt met een luchtje, want voorafgaande aan het schot werd Raymond Vosse door een DSVPer tegen de grond gewerkt en had er een vrije trap voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie gegeven moeten worden. Een missertje van de verder redelijk fluitende scheidsrechter Durgunsu.

Dat Jones er in de 5e minuut van de blessuretijd nog 1-3 van maakte was slechts van statistisch belang.

Zoals hierboven vermeld kan het nog tot een goed einde komen, maar dan moet alles, maar dan ook echt alles meezitten. Maar eerlijk gezegd geloven we niet in sprookjes.