Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: Jongerenwerk Wassenaar

Jongerenwerk geeft gastles over klaar voor het middelbaar

Gro-Up Buurtwerk/Jongerenwerk Wassenaar
18 mei 20242 minute read

De afgelopen periode heeft het jongerenwerk verschillende gastlessen gegeven op de basis scholen over klaar voor het middelbaar. In deze gastles informeert het jongerenwerk over de verschillen tussen de basisschool en de middelbare school. Deze interactieve les geeft de leerlingen inzicht in het plannen van bijvoorbeeld het huiswerk, het omgaan met het rooster systeem Magister en Somtoday.

Daarnaast wordt er aandacht gegeven aan het stukje, dat het voor iedereen spannend is als zij naar een nieuwe school gaan. Om te laten zien dat zij niet de enige zijn die het misschien wel spannend vinden en hoe je op een leuke manier contact kunt maken met andere leerlingen. Het jongerenwerk laat de leerlingen ook vooral heel veel zelf nadenken, zodat zij ook kunnen ophalen hoeveel zij al weten van de overgang naar de middelbare school. Aan het einde van de les wordt er ook nog geoefend met het kaften van boeken. Dit is nog best wel lastig voor de meesten. Vandaar dat we daar de tijd voor nemen en de leerlingen hierbij helpen. We hebben ook nog aandacht gegeven aan onze jongereninloop voor de dinsdagmiddag. Alle leerlingen kregen een flyer mee met daarop wat er zoal te doen is in jongerencentrum Boven. Ook kregen zij een coupon voor een gratis glaasje limo en chips als zij langs komen.

Op deze manier hoopt het jongerenwerk nog meer jongeren enthousiast te krijgen voor de dinsdagmiddag inloop. De dinsdagmiddag is er voor alle jongeren uit Wassenaar in de leeftijd van 11 t/m 14 jaar en is geopend van 15:00 tot 17:30 uur op de locatie Dr Mansveltkade 9.

Jongeren kunnen hier andere jongeren uit Wassenaar leren kennen en samen verschillende spellen doen zoals tafelvoetbal, tafeltennis, polen of een potje gamen op de Playstation 5. Er is altijd een jongerenwerker aanwezig als aanspreekpunt voor vragen en voor een luisterend oor. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer weten? Wil je meer weten over wat het jongerenwerk voor jou(w kind) kan betekenen? Neem dan contact met een van onze jongerenwerkers via de website: https://www.gro-up.nl/locaties/buurtwerk-jongerenwerk-wassenaar-bw/

Tags

Gro-up BuurtwerkJongerencentrumJongerencentrum BovenjongerenwerkMeet upWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top