Skip to content
Fotocredit: PR

Run for Rio loopt en fietst 360 km met een opbrengst van 27.956,99 Euro

Run for Rio
19 mei 20242 minute read

Op 9 en 10 mei namen 18 hardlopers en 2 fietsers, gesteund door toegewijde begeleiders, deel aan een buitengewoon evenement: de Limesloop, georganiseerd door Stichting Run for Rio. Gedurende twee dagen legden ze een indrukwekkend traject van 360 kilometer af langs de historische Limesroute, de noordgrens van het oude Romeinse Rijk, met als start- en eindpunt Wassenaar.

Het doel van deze uitdagende onderneming? Niets minder dan het ondersteunen van onderwijs in Oeganda. Dankzij de inzet van de deelnemers en de vrijgevigheid van sponsors werd een bedrag van maar liefst 27.956,99 euro opgehaald, bestemd voor de uitbreiding van twee scholen in Oeganda.

Het evenement werd gekenmerkt door stralend weer en het tempo zat er goed in. Delen van de route werden sneller afgelegd dan gepland. Ook tijdens de nacht werd stevig doorgelopen. Dan was het spannend om niet van het parcours te raken en tijd te verliezen. Onderweg werden de deelnemers beloond met afwisselende landschappen en adembenemend natuurschoon, wat de uitdaging des te inspirerender maakte. Tijdens wisselpunten werd kort gestopt voor het nuttigen van energierijke voeding, fruit en drankjes waarvan de samenstelling zorgvuldig was uitgezocht door het begeleidingsteam.

Langs de route passeerden ze vele geïnteresseerden, die de moed en toewijding van de hardlopers en fietsers bewonderden. Hun steun en aanmoediging droegen bij aan de sfeer van saamhorigheid en vastberadenheid die het evenement kenmerkte.

Bij de finish in Wassenaar werden de vermoeide maar voldane deelnemers en begeleiders verwelkomd als ware helden. Met bloemen en een warm onthaal werden ze door de voorzitter en penningmeester van de Stichting Run for Rio bedankt voor hun onvermoeibare inzet en bijdrage aan een onvergetelijke Limesloop.

Verdere informatie en foto’s over de Limesloop en de projecten kunt u vinden op de website: www.runforrio.com. En bezoek vooral ook onze facebookpagina voor alle foto’s en een indrukwekkend filmpje. De link is https://www.facebook.com/RunforRioNL/

Wilt u meer weten? Dan kunt u ook bellen met Leo Bellekom, tel 0643265500. Wilt u nog een gift of bijdrage overmaken, dan volgt hier het banknummer: NL21INGB0000193157.

De Limesloop van 2024 was een indrukwekkende prestatie, niet alleen vanwege de fysieke en mentale uitdaging, maar vooral omdat het kinderen in Oeganda in staat stelt elementair onderwijs te volgen. Hun droom om te leren en te groeien krijgt dankzij dit geslaagde evenement een krachtige impuls, en dat is een prestatie om trots op te zijn.

Tags

FietsenGoede doelHardlopenLimesloopOegandaRun for RioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top