Skip to content
Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Sporthal de Duinpan officieel geopend

19 mei 20242 minute read

De nieuwe sporthal aan de Dr. Mansveltkade is gistermiddag officieel geopend. Onder grote belangstelling werd tevens de naam van de sporthal onthuld: Sporthal de Duinpan. Ook het nieuwe clubhuis van omnisportvereniging De Kieviten werd die middag officieel geopend.

De energieneutrale sporthal biedt onderdak aan de WVV (volleybal), Snel & Lenig (tafeltennis), Olympia ’72 (handbal) en BC Wassenaar (badminton & pickleball). Deze sportverenigingen presenteerden zich gistermiddag aan het publiek.

Verantwoordelijk wethouder Laurens van Doeveren sprak in zijn openingswoord van een ‘lange reis die is afgelegd’.  Volgens de wethouder was in 2015 het idee voor nieuwbouw geboren. Vervolgens volgde in 2019 goedkeuring van de gemeenteraad voor de realisatie van het nieuwe sportonderkomen. Deze bevindt zich op het terrein van De Kieviten en vervangt sporthal De Schulpwei en de hockey- en tennishal van De Kieviten. In 2022 is begonnen met de sloop van de hockey- en tennishal.

Bij de ‘lange reis’ verwees de wethouder ook naar het energieprobleem wat zich voordeed na oplevering van de hal vorig najaar. Het college deed toen het verzoek aan de gemeenteraad om extra krediet beschikbaar te stellen. Dat was voor de aanschaf van een accu om het probleem op te lossen. Daarmee beschikt de gemeente Wassenaar nu wel over de duurzaamste sporthal van de regio, volgens Van Doeveren die bedankjes uitdeelde aan zijn voorgangers Hubert Schokker en Inge Zweerts – de Jong, de sporthalcommissie en de exploitatiecommissie.

De wethouder zelf verklaarde na afloop heel trots te zijn op het resultaat. “Ik hoop dat de verenigingen met hun leden heel erg gaan genieten van deze sporthal.”

Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Tags

Clubhuis De KievitenOfficiele openingsporthalSporthal De DuinpanWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top