Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Expositie fotowerkgroep Silhouet te bewonderen in verpleeghuis Duinstede

20 mei 202458 second read

Op donderdag 16 mei heeft wethouder Ronald Zoutendijk de expositie van fotowerkgroep Silhouet in verpleeghuis Duinstede officieel geopend. De expositie komt voort uit de wens van verpleeghuis Duinstede om de gangen aantrekkelijker te maken voor de bewoners, nu het Opendeurenbeleid is ingevoerd.

Fotowerkgroep Silhouet is opgericht in het jaar 1977 en bestaat uit 18 vrijetijdsfotografen die de hobby fotografie met elkaar delen. De fotografen komen om de week bijeen in het Van Heeckerenhuis. Met als doel het fotograferen te verbeteren, waarbij alle vormen van fotografie waaronder natuurfotografie, portretfotografie en macro-fotografie aan bod komen. 
Het Opendeurenbeleid in verpleeghuis Duinstede is een groot succes. De bewoners kunnen zich vrijelijk door het verpleeghuis verplaatsen, waardoor de voorheen wat saaie gangen intensiever worden gebruikt. En dankzij de foto expositie zijn de muren in de gangen nu veel aantrekkelijker. Niet alleen bewoners kunnen ervan genieten, maar ook personeel, bezoekers en zelfs mensen die speciaal voor de foto-expositie het verpleeghuis bezoeken. 

“Kunst en cultuur dragen bij aan het welzijn van mensen. Dat de kunst van fotowerkgroep Silhouet nu de gangen van verpleeghuis Duinstede siert is een prachtig voorbeeld van een geslaagde combinatie van cultuur en welzijn.” Aldus Ronald Zoutendijk, wethouder Cultuur en Welzijn.

Tags

ExpositieFotowerkgroepGemeenteSilhouetVerpleeghuis DuinstedeWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top