Skip to content
Fotocredit: RijnlandRoute

Opening Faunapassage onder A44 mét Ontdek-de-natuur activiteit

RijnlandRoute
21 mei 202453 second read

Op woensdagmiddag 22 mei 2024 openen Rijkswaterstaat, de provincie Zuid-Holland en gemeente Wassenaar de nieuwe faunapassage onder de A44 bij knooppunt Ommedijk tussen Wassenaar en Leiden. De passage voor kleine zoogdieren en amfibieën is onderdeel van Natuurnetwerk Nederland. Hiermee is een belangrijke nieuwe schakel gelegd in de ecologische verbindingszone die het gebied Lentevreugd in de duinen verbindt met landgoed De Horsten in Wassenaar. Ook plaatsen we in de ecologische verbindingszone een groot insectenhotel.

Na de officiële openingshandeling om 13.15 uur organiseren wij met IVN Leidse Regio bij de faunapassage naast het fietspad een gratis ontdek-de-natuur activiteit voor én met kinderen. Zij kunnen natuuronderzoek doen en vragen stellen aan natuurgidsen van IVN Leidse Regio, de landschapsarchitecte van de RijnlandRoute en de natuurdeskundige van Rijkswaterstaat.

Je mag gewoon langskomen, maar wil je zeker zijn van een plekje aan de onderzoekstafel? Meld je aan via informatiecentrum@rijnlandroute.nl en houd de activiteiten op de site van IVN Leidse regio in de gaten.

Wil je meer weten over de faunapassage en de ecologische verbinding? Kijk dan op de pagina fauna.

Tags

A44FaunapassageOntdek de natuurOpeningRijnlandRouteWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top