Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart tussen hoop en vrees

Rick Wagner
24 mei 20242 minute read

Het seizoen verloopt voor Blauw-Zwart zeer grillig. Nog niet zo lang geleden won de Lagerberg Verhuisgroep formatie vier wedstrijden op een rij en in de periode daarvoor werden prima wedstrijden afgewisseld met droevige vertoningen. Er moet bij gezegd worden dat blessures en schorsingen ervoor zorgden dat het niet vaak voorkwam dat in de sterkste opstelling gespeeld kon worden.

Ernstiger is dat de laatste vier wedstrijden op een rij werden verloren, terwijl de meeste clubs uit de onderste regionen, punten bij elkaar sprokkelden. En zo komen de Blauw-Zwarten, na de nederlaag van deze zaterdag tegen Ariston, met nog een wedstrijd te spelen op de voorlaatste plaats terecht en die plek betekent degradatie naar de vierde klasse. Het omzeilen van de nacompetitie is in ieder geval  niet meer mogelijk.

De wedstrijd tegen Ariston gaf de grilligheid van de Blauw-Zwarten haarscherp weer: een eerste helft waarin de Delftse club beter en sterker was, verdiend op 1-0 kwam en mogelijkheden kreeg op een grotere voorsprong. De thuisclub speelde compacter, was rustiger aan de bal, gebruikte het middenveld als tussenstation terwijl de Blauw-Zwarten dat voortdurend oversloegen en met lange ballen de voorhoede in stelling probeerden te brengen.

Dat mislukte omdat de lange ballen onzuiver waren en meestal snel weer terugkwamen. Het was in die eerste helft ook bijna onmogelijk om de lange bal te vermijden, omdat er nauwelijks aansluiting tussen de linies was. De achterhoede bleef veel teveel hangen, in plaats van in te schuiven. Dat gaf  de thuisclub voortdurend een zee van ruimte om combinerend de aanval te zoeken.

Na rust was het eerste kwartier voor de Lagerberg Verhuisgroep formatie, waarin ook de 1-1 van Bastiaan Hendriks viel, na een prima aanval in een periode waarin Blauw-Zwart ook zomaar op voorsprong had kunnen komen. Zo tikte de Delftse doelman twee uitstekende afstandsschoten van Raymond Vosse over de lat. Maar in het laatste halfuur verloor Blauw-Zwart volledig de grip op de wedstrijd en werd het uiteindelijk een 1-5 nederlaag, vooral door slordigheden achterin en veelvuldig balverlies op het middenveld.

Er is echter nog hoop, zaterdag de laatste wedstrijd thuis tegen KMD. Maar ook vrees, de ploeg uit Wateringen probeert de nacompetitie te ontlopen en moet daarvoor nog gas geven. Aan de andere kant spelen HMSH en Concordia, de enige ploegen die nog in te halen zijn, ook tegen tegenstanders die nog niet voldoende afstand hebben tot de nacompetitie.