Skip to content
Fotocredit: Coos Hübscher

Blauw-Zwart kan degradatie naar vierde klasse niet voorkomen

Henk Goulooze
31 mei 20242 minute read

Blauw-Zwart is afgelopen zaterdag op het sportpark De Schulpwei strijdend ten onder gegaan in de derde klasse van het amateurvoetbal. De 1-3 nederlaag tegen KMD betekende rechtstreekse degradatie naar de vierde klasse. De ploeg van de afscheid nemende trainer Alan Campfens heeft een zeer wisselend seizoen achter de rug. Koplopers werden verslagen, (te) veel wedstrijden tegen gelijkwaardige tegenstanders gingen onnodig verloren. Het spook van blessures hing gedurende een groot deel van de competitie boven de jonge spelersgroep van hoofdsponsor Lagerberg Verhuisgroep.

De laatste pot voetbal van dit seizoen was zeker geen formaliteit. De Blauwen, in de vertrouwde opstelling, maar zonder de geblesseerde Xander Vredenbrecht en Bram Smit, begon in de eerste helft zelfs hoopgevend. Een spervuur van hoekschoppen leidde kort na de aanvang tot gevaarlijke kopballen en zelfs de 1-0 van Bastiaan Hendriksen. Maar langzaamaan bleken de eindpasses van de Blauwen te onzorgvuldig en bleef het vooral bij spaarzame kansen.

De rust bleek voor de mannen van het bezoekende KMD een oppepper, want ook zij moesten zich veilig spelen voor een moeilijke nacompetitie. KMD had duidelijk de mouwen opgestroopt en Blauw-Zwart kreeg al snel een strafschop tegen, waarbij Quint van der Ploeg zich in het strijdgewoel ook nog eens blesseerde. Ook al werd de pingel gemist, de wedstrijd bleek gekanteld. De gastheren van de Lagerberg Verhuisgroep verloren volledig de greep op de wedstrijd en zagen KMD min of meer moeiteloos naar een verdiende 1-3 uitlopen.

Tekenend voor die voor de Blauwen fatale tweede helft waren een prachtige volley van de kwikzilverachtige Ryan van Lochem die op de KMD-lat uiteen spatte en de derde KMD-goal vlak voor tijd: in een wanhoopsoffensief togen de tien veldspelers en de overigens weer voortreffelijk keepende Blauw-Zwart goalie Kas Vaneman gezamenlijk richting vijandelijke goal. De afgeslagen bal werd naar het verlaten Blauw-Zwart- doelgoal geramd en rolde tergend langzaam naar de 1-3. Die pechduivel hadden de Wassenaarse supporters in de afgelopen competitie te vaak moeten aanschouwen!

In het nieuwe voetbalseizoen zien de trouwe Blauw-Zwartsupporters hun club op het niveau van de vierde klasse voetballen. Uiteraard met als doel terugkeer naar de derde klasse!

Tags

RKSV Blauw ZwartVoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top