Skip to content
Archieffoto. Fotocredit: redactie Wassenaarders.nl

Gemeente Wassenaar ondertekent Zonvenant

4 juni 20242 minute read

In Nederland hebben we 77.000 nieuwe huidkankerpatiënten per jaar en is huidkanker de meest voorkomende vorm van kanker. De gemeente Wassenaar wil hier meer aandacht aan besteden en heeft daarom het Zonvenant ondertekend. Het Zonvenant is een verklaring waarbij organisaties hun handtekening zetten onder de intentie om zich minimaal drie jaar in te zetten voor het voorkomen van huidkanker. Eind 2023 is de KWF-subsidieaanvraag van GGD Haaglanden toegekend voor inzet op huidkankerpreventie in de regio Haaglanden. GGD Haaglanden en het Huidfonds willen de samenwerking op dit onderwerp versterken door middel van de ondertekening van het Zonvenant. 

Nu het Zonvenant is ondertekend, gaat GGD Haaglanden in alle negen gemeenten actief aan de slag gaat met huidkankerpreventie. “Samen met onze partners zet de gemeente Wassenaar zich in voor een gezonde gemeente, waarin huidkankerpreventie een belangrijk aandachtspunt is,” aldus wethouder Ronald Zoutendijk.

Zonnebrandpalen in het dorp

Als gemeente zetten we niet alleen in op huidkankerpreventie door het Zonvenant te ondertekenen, maar ook door concrete maatregelen, zoals de zonnebrandpalen die we in de zomerperiode plaatsen. Deze zonnebrandpalen staan bij de toegang naar de Wassenaarse Slag en in het dorp bij de Van Hogendorpstraat. Door het smeren van zonnebrand zijn mensen beter beschermd tegen UV-straling. Wilt u meer weten over hoe u zich kunt beschermen tegen de zon of UV-straling? Kijk dan op voorkomhuidkanker.nl

Tags

GemeenteHuidkankerHuidkankerpreventiePreventieWassenaarZonnebrandpalenZonvenant
Gerelateerde artikelen
Back To Top