Skip to content
Fotocredit: SMOW

Week van de jonge mantelzorger

5 juni 20242 minute read

Het is van 1 tot 7 juni de Week van de Jonge Mantelzorger. Tijdens deze week staan we jaarlijks stil bij kinderen en jongeren die opgroeien met een zorgsituatie thuis. Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. Deze kinderen en jongeren hebben thuis extra zorgtaken, maken zich zorgen of missen de nodige zorg en aandacht voor zichzelf. Want kun je je nog wel goed genoeg concentreren op school als je zusje in het ziekenhuis ligt? Of moet je soms afspraken met vrienden afzeggen omdat je moeder niet alleen thuis kan zijn?

Landelijke campagne ‘Meer dan je denkt’

De landelijke campagne ‘Meer dan je denkt’ is bedoeld om mensen bewust te maken van jonge mantelzorgers en hun zorgen. De campagne laat ook zien wat jij zelf eventueel voor hen kan betekenen. Het richt zich op iedereen in hun omgeving, van buren tot leraren, van vrienden tot voetbaltrainers. Een klein gebaar, zoals vragen hoe het gaat, doet al meer dan je denkt!

Praatgroep bij SMOW

Zorgen voor iemand anders vinden we heel normaal. Toch is het bijzonder, vooral als je jong bent en je leeftijdgenoten uitgaan of een bijbaantje hebben. Heb je behoefte om hierover met andere jonge mantelzorgers in gesprek te gaan of je ei kwijt te kunnen? Meld je dan aan bij de SMOW via info@smowassenaar.nl of telefonisch via 070 – 511 22 26. 

Tags

De Week van de Jonge MantelzorgerGemeenteLandelijke campagneMantelzorgMeer dan je denktWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top