Skip to content

Een nieuwe school voor Wassenaar-noord

6 juni 20242 minute read

Goed onderwijs en een goede, gezonde ontwikkeling van onze jongeren zijn belangrijk. Belangrijk voor de toekomst van deze jongeren, maar ook voor de toekomst van Wassenaar. Met een sterk onderwijsaanbod houden wij ons dorp tenslotte levendig en aantrekkelijk voor jonge gezinnen.

Daarom is de VVD blij dat de Wassenaarse gemeenteraad afgelopen dinsdag groen licht gaf voor de definitieve locatie voor de huidige St. Jan Baptistschool en St. Jozefschool. Met dit plan krijgen de leerlingen van deze scholen de komende jaren onderwijs in een nieuw schoolgebouw, in een groene omgeving. Wat een mooie, kansrijke start voor deze jongeren!

Wij hebben hierin een zorgvuldige maatschappelijke afweging gemaakt. Aan de ene kant willen we goede scholen in Wassenaar, aan de andere kant willen we het groen in Wassenaar zoveel mogelijk behouden. Voor de VVD is het eerste in dit geval doorslaggevend geweest. En gelukkig blijft het overgrote deel van het park, het meest hoogwaardige stuk natuur, behouden. Sterker nog, vanuit hun school zullen de komende jaren duizenden kinderen elke dag van deze groene omgeving genieten.

Deze ontwikkeling is een mooie impuls voor Wassenaar-noord. De VVD heeft wel aandacht gevraagd voor de verkeersituatie rondom de nieuwe school, ook in combinatie met de ontwikkelingen rondom het nieuwe gezondheidscentrum in de Jozefkerk. Samen met D66, PvdA, CDA en DLW dienden wij een voorstel in (dat werd aangenomen) om concrete maatregelen te nemen ter bevordering van de verkeersveiligheid. Nog voordat de nieuwe school haar deuren opent. Zodat alle leerlingen en docenten straks veilig naar hun nieuwe school in het groen kunnen.

Tags

GemeenteraadIngezondenVVDWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top