Skip to content

PvdA blij met besluit nieuwe school in Wassenaar Noord!

6 juni 20242 minute read

Op 4 juni is de gemeenteraad akkoord gegaan met de vaststelling van het ruimtelijk kader van een te bouwen Integraal Kindcentrum op het Huibregtse veld. De huidige (st.) Jozefschool en (de st.) Jan Baptistschool gaan samen op in deze nieuwe school. Op de vrijkomende plekken van die scholen kunnen woningen worden gebouw

Samen met de kinderopvang van Norlandia in de voormalige wethouder Huibregtse school ontstaat op die manier de mogelijkheid om kinderen van hun eerste levensjaar tot het moment dat ze de stap naar de middelbare school maken één lijn van onderwijs aan te bieden. Belangrijk om aan alle kinderen in Wassenaar een goede start en een eerlijke kans te bieden!

De conservatieve oppositie van de lokale partijen Hart voor Wassenaar (Lokaal Wassenaar) en Lokaal Wassenaar wilden het beeld schetsen van een megaschool die het park opslurpt maar dat is uiteraard niet het geval. Ook een op de valreep ingediend burgerinitiatief met de bedoeling om de besluitvorming van de raad te frustreren mocht niet baten. Gelukkig maar! Voor de voetbalkooi wordt een andere plek gezocht. De nieuwe school bevat twee lagen en is ruimtelijk meer dan twee keer zo groot als de huidige voetbalkooi.

Er komt dus ruimtelijk gezien anderhalve voetbalkooi bij. Gelet op het belang van goed onderwijs voor kinderen in Wassenaar Noord vinden wij dit een verantwoorde keuze. Het park krijgt bovendien een flinke groene impuls en het (groene) openbare schoolplein zal de kinderen een mooie speelplek bieden waar je ook kunt voetballen. Uiteindelijk is het voorstel met 13 stemmen voor (VVD, CDA, D66, DLW, PvdA en Groen Links) en slechts 6 stemmen tegen (Lokaal Wassenaar! en Hart voor Wassenaar) aangenomen.

De PvdA fractie heeft zich sterk gemaakt voor deze ontwikkeling. Goed voor de kinderen, goed voor Wassenaar!

De PvdA fractie.
Henri van Smirren
Marvin van der Nat

Tags

GemeenteraadIngezondenPvdAWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top