Skip to content
De Klimaattafel bijeenkomst is dé plek in Wassenaar waar alle informatie, kennis en ervaringen van individuele buurtbewoners en buurtteams op het gebied van duurzaamheid en energietransitie samenkomen. Fotocredit: gemeente Wassenaar

Drukbezochte bijeenkomst Klimaattafel in Theater Warenar

7 juni 20242 minute read

Het Isoleercafé maandag 3 juni in Theater Warenar werd druk bezocht. Maar liefst 70 inwoners in Wassenaar kwamen hierop af en lieten zich door 10 ervaren buurbewoners/-teams informeren over het isoleren van woningen. Hoe hebben zij dit aangepakt, wat zijn de voordelen en wat levert het qua energiebesparing op?

De organisatie Buurkracht zette de voordelen van een buurtaanpak uiteen. Veel buurtbewoners willen namelijk wel de stap zetten, maar weten niet precies hoe. Buurkracht helpt daarbij en verbindt buren met elkaar. Een adviseur van het Duurzaam Bouwloket gaf de aanwezigen informatie over de diverse mogelijkheden, zoals het isoleren van spouwmuren, vloerisolatie, het vervangen van kozijnen en beglazing en mogelijke subsidies. Vanuit de gemeente werd informatie gegeven over diervriendelijk isoleren en het verduurzamen van monumentale woningen. Ook de Wassenaarse Energie Coöperatie (WEC) was present om te vertellen hoe je kunt bijdragen aan het opwekken van groene en lokale energie in Wassenaar en welke rendementen daarmee zijn te behalen.

Diverse aanwezigen lieten weten positief verrast te zijn door de verstrekte informatie en aan de slag te gaan of verder te gaan met het isoleren van hun woning. Al met al was het een geslaagde, gezellige en nuttige avond, gelet op de vele positieve reacties!

Save the date

De volgende bijeenkomst van de Klimaattafel vindt op maandag 9 september 2024 plaats. Meer informatie hierover volgt op onze website

De Klimaattafel bijeenkomst is dé plek in Wassenaar waar alle informatie, kennis en ervaringen van individuele buurtbewoners en buurtteams op het gebied van duurzaamheid en energietransitie samenkomen. 

Tags

GemeenteKlimaattafelTheater WarenarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top