Skip to content
Fotocredit: gemeente Wassenaar

Vaststelling nieuwe locatie Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar

7 juni 20242 minute read

De locatie voor het nieuwe samengestelde Integraal Kindcentrum (IKC) ter vervanging van de St. Jan Baptist basisschool en de St. Jozef basisschool is dinsdagavond 4 juni in de gemeenteraad vastgesteld. Het verzoek tot samenvoegen van de twee scholen is van de Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar (SKOW) afkomstig. De IKC wordt een school voor 480 leerlingen. Ook komt er een samenwerking met de naastgelegen kinderopvang van Norlandia om er een volwaardig Integraal Kindcentrum van te maken (IKC).

In juli 2023 is het zoekgebied al bepaald voor de nieuwe samengestelde school, namelijk bij het Huibregtseveld. Hierna zijn er onder andere een verkeeronderzoek en ecologisch onderzoek geweest. Daarbij heeft de gemeente drie bewoners(participatie)avonden georganiseerd om input op te halen om de precieze locatie voor de nieuwe school te kunnen vaststellen.

Op basis hiervan is de locatie achter de voormalige Huibregtseschool vastgesteld door de gemeenteraad. Naast de vaststelling van de locatie is er een amendement ingediend om de voetbalkooi die op het veld ligt te verwijderen. Dit amendement is aangenomen en de voetbalkooi zal worden verwijderd. Volgende stap: nu de locatie is vastgesteld, gaat de SKOW aan de slag met een architect om een eerste ontwerp te maken en de mogelijkheden te bespreken.  

Wethouder Onderwijs Ritkse Bloemendaal: “Ik ben blij dat de gemeenteraad een locatie bij het Huibregtseveld heeft vastgesteld voor de nieuwe school van Stichting Katholiek Onderwijs Wassenaar. Voor de toekomstige leerlingen wordt zo een prachtige groene locatie. Ik verwacht dat dit een verrijking zal zijn voor Wassenaar.”

Tags

GemeenteHuibregtseveldIKCIntegraal KindcentrumSKOWWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top