Skip to content
Fotocredit: PR

Kamermuziekconcert op 29 juni in de Wassenaarse Dorpskerk

Bob Wielenga
8 juni 20242 minute read

Op zaterdag 29 juni, om 16:00 uur vindt in de Wassenaarse Dorpskerk een zeer bijzonder kamermuziekconcert plaats met Pieter Wispelwey op de cello en Paolo Giacometti die hem begeleidt op de vleugel. Zij spelen werken van Frans Schubert, Fredric Chopin en de sonate “Frei aber Einsam” van Johannes Brahms.

Pieter Wispelwey werd geboren in 1962 in Haarlem en verhuisde op 19-jarige leeftijd naar Amsterdam. Als kind hoorde hij vaak de repetities van het strijkkwartet waarin zijn vader meespeelde. Later kreeg hij les van onder anderen Anner Bijlsma, de Brit William Pleeth en de Amerikaan Paul Katz. Hij nam in 1990 zijn eerste cd op voor het kleine label Channel Classics Records met de cellosuites van Bach, die goed werd ontvangen. Daarna volgden meer optredens en meer bekendheid, vooral in het buitenland. Er kwamen ook nieuwe cd-opnamen (bij Channel Classics) van muziek van o.a. Benjamin BrittenLudwig van BeethovenJohannes Brahms en Zoltán Kodály.  

Wispelwey beheerst zowel moderne als oude (barok) cello’s en met name de streektechniek van Wispelwey wordt geroemd.

Paolo Giacometti werd in 1970 in Milaan geboren en woonde  vanaf zijn kindertijd in Nederland. Hij was een leerling van Jan Wijn aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar hij met de hoogste onderscheiding is afgestudeerd. Hij verwierf bekendheid door zijn opnames met onder meer de cellist Pieter Wispelwey en hij nam de complete pianowerken van Rossini op, uitgebracht bij Channel Classics Records.

Paolo Giacometti won vele prijzen op nationale en internationale concoursen. Met zijn opnamen van Schumann’s Humoreske, Fantasiestücke en Toccata won hij de prestigieuze onderscheiding BBC Music Magazine’s Benchmark and Performance of Outstanding Quality distinctions.

Vanaf 2001 geeft hij les voor het hoofdvak piano aan de Faculteit Muziek van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Sinds september 2010 is hij ook werkzaam op de Robert Schumann Hochschule te Düsseldorf. Giacometti treedt regelmatig op zowel als solist als in kamermuziekensembles, waaronder het Hamlet Trio, dat hij met Candida Thompson (viool) en Xenia Jankovic (cello) heeft opgericht.

Kaarten voor dit concert à € 30,- zijn te verkrijgen bij boekhandel De Kler in de Langstraat, op het Kerkelijk Bureau en via de website www.eventbrite.nl

Tags

DorpskerkKamermuziekconcertPaolo GiacomettiPieter WispelweyProtestantse Gemeente WassenaarWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top